Hoevekip van weleer Rood Label

hoevekip_rood_label.png

Uitstekend gevogelte

Om de traditionele manier van kweken in ere te houden, richtten Franse gevogeltekwekers in 1965 het Rood Label op. Gevogelte met dat kwaliteitslabel groeit langzaam en wordt gekweekt in openlucht. Daardoor smaakt het vlees sappiger.

Langzaam en natuurlijk gekweekt

De Rood Label-hoevekippen met vrije uitloop die je bij Colruyt vindt, zijn van een traaggroeiend ras en ze worden in minstens 81 dagen gekweekt. Dat is ongeveer 2 keer langer dan bij een gewone kip. Door die lange kweekperiode wordt het vlees stevig en veel sappiger.

Dierenwelzijn

Het welzijn van kippen hangt samen met onder andere hoeveel kippen er per vierkante meter leven, het ras, voeding, in hoeveel dagen ze groeien, daglicht, en de buitenruimte. Bij hoevekippen van weleer met Rood Label groeien er 11 kippen per m². Daarnaast krijgen de kippen daglicht en is er per kip 2 m² buitenruimte. 

Vrije uitloop

De hoevekippen met Rood Label komen van kleinschalige Franse kwekerijen die de natuur en de dieren respecteren. De kippen lopen er vrij rond in openlucht en kunnen altijd op een grasweide of in de schaduw lopen.

Jens, onze aankoper: “Dierenwelzijn is voor Colruyt heel belangrijk. We zijn ervan overtuigd dat kippen die een beter leven hebben met minder stress, ook beter vlees geven. En onze klanten zoeken naar zo’n manier van kweken die aanleunt bij hoe het vroeger gemaakt werd: vlees dat tegelijk stevig, verfijnd en sappig is.”

Kwaliteitsvoeding

De voeding van Rood Label-kippen is 100 % plantaardig. Jens: “Alle hoevekippen met Rood Label krijgen minstens 75 % granen. Dat geeft die smaak en malsheid. Ze krijgen ook mineralen, maar echt uniek is dat er de laatste 10 dagen melk aan hun voeding toegevoegd wordt. En dat maakt het vlees zo sappig.”

Recepten met gevogelte

Ons kookteam maakte voor jou deze snelle, makkelijke en evenwichtige recepten, goedgekeurd door onze voedingsdeskundigen. Inspiratie? Die vind je hier!