Hoevekip op Bourgondische wijze
Hoevekip op Bourgondische wijze

Hoevekip op Bourgondische wijze

2 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 772 kcal
Vet 44.4 g
Koolhydraat 14.3 g
Eiwit 49.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de hoevekip in stukken.

  3. Snij de wortel in stukken.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een grote braadpan en bak de spekblokjes goudbruin. Haal uit de pan.

  5. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Giet er de cognac over en flambeer (weg van de dampkap).

  6. Schik de geflambeerde kip in een diepe ovenschaal en kruid met peper en zout. Bestrooi met de bloem.

  7. Giet de rode wijn in de braadpan en voeg de gerookte spekblokjes opnieuw toe, samen met de uitgelekte zilveruitjes, de stukken wortel, de tomatenpuree, de tijm, het laurierblaadje en het sinaasappelsap. Laat even koken.

  8. Giet de saus over de kip en dek af. Laat 2 à 3 u. rusten op een koele plaats.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Zet de ovenschaal 1 u. 15 min. à 1 u. 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Snij intussen de champignons in 4.

  13. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de champignonstukjes 5 min. onafgedekt op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Schep de champignons 5 min. voor het einde van de baktijd in de ovenschaal met de kip.

  14. Bind de saus eventueel met instantsausbinder. Roer goed om.

  15. Afwerking:
  16. Dien de hoevekip op in de saus. Geef er een gemengde sla bij en frietjes of kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de hoevekip in stukken.

  3. Snij de wortel in stukken.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een grote braadpan en bak de spekblokjes goudbruin. Haal uit de pan.

  5. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Giet er de cognac over en flambeer (weg van de dampkap).

  6. Schik de geflambeerde kip in een diepe ovenschaal en kruid met peper en zout. Bestrooi met de bloem.

  7. Giet de rode wijn in de braadpan en voeg de gerookte spekblokjes opnieuw toe, samen met de uitgelekte zilveruitjes, de stukken wortel, de tomatenpuree, de tijm, het laurierblaadje en het sinaasappelsap. Laat even koken.

  8. Giet de saus over de kip en dek af. Laat 2 à 3 u. rusten op een koele plaats.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Zet de ovenschaal 1 u. 15 min. à 1 u. 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Snij intussen de champignons in 4.

  13. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de champignonstukjes 5 min. onafgedekt op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Schep de champignons 5 min. voor het einde van de baktijd in de ovenschaal met de kip.

  14. Bind de saus eventueel met instantsausbinder. Roer goed om.

  15. Afwerking:
  16. Dien de hoevekip op in de saus. Geef er een gemengde sla bij en frietjes of kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 772 kcal
Vet 44.4 g
Koolhydraat 14.3 g
Eiwit 49.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Wijn Hautes-Côtes de Beaune A.O.P. - Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal