Hoevekip met tarwegraantjes en trio van groenten
Hoevekip met tarwegraantjes en trio van groenten

Hoevekip met tarwegraantjes en trio van groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 507 kcal
Vet 20 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 28.6 g
Suiker 9.3 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 48.2 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de rapen en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de selder in fijne stukjes.

  6. Snij de champignons in 4.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 1 u. 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Doe de tarwegraantjes ondertussen in een andere ovenschaal. Overgiet met de groentebouillon en de tomatenstukjes. Meng er de Italiaanse kruiden onder. Kruid met peper en zout. Verdeel er de laurier, de takjes tijm en de gesneden groenten over. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en zet 1 u. mee in de oven. Schep af en toe om.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de rapen en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de selder in fijne stukjes.

  6. Snij de champignons in 4.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 1 u. 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Doe de tarwegraantjes ondertussen in een andere ovenschaal. Overgiet met de groentebouillon en de tomatenstukjes. Meng er de Italiaanse kruiden onder. Kruid met peper en zout. Verdeel er de laurier, de takjes tijm en de gesneden groenten over. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en zet 1 u. mee in de oven. Schep af en toe om.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 507 kcal
Vet 20 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 28.6 g
Suiker 9.3 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 48.2 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Campo Viejo Tempranillo D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal