De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Koffie

Duurzaamheid

Colruyt gaat volop voor duurzame koffie. Voor alle koffies van onze huismerken Graindor, Boni Selection Bio en Everyday die we branden in onze eigen branderij, willen we koffiebonen kopen van gecertificeerde plantages. Zo zetten we een volgende stap naar duurzamere producten van onze eigen merken.

Duurzaamheid

We kopen bonen uit alle ‘terroirs’ ter wereld. Naast Bio en Fairtrade kiezen we voor de duurzame UTZ- en Rainforest Alliancecertificaties (RFA). Die garanderen ons dat de plantages voldoen aan strikte regels op sociaal en ecologisch vlak:

  • de koffieboeren, hun gezin en de lokale gemeenschappen beschermen door goede arbeidsomstandigheden te garanderen en duurzame relaties uit te bouwen.
  • de lokale fauna en flora beschermen en water- en bodemvervuiling voorkomen.

Originekoffies 100 % gecertificeerd

Het aroma en de smaak van koffiebonen is afhankelijk van de streek en verschilt dus per koffieplantage. Dat unieke karakter proef je het beste in onze originekoffies, want die worden gemaakt van arabicabonen van dezelfde koffieplantage. 

Bij Colruyt kiezen we bewust voor originekoffies die hoge kwaliteit combineren met een duurzaam karakter. Alle originekoffies van onze eigen merken zijn 100 % Rainforest Alliance-gecertificeerd.

 

 

Koffiemengelingen 75 % gecertificeerd

Van de koffiemengelingen (bv. mokka of dessert) van onze eigen merken is 75 % gecertificeerd. Voor koffiemengelingen is het moeilijker om uitsluitend te werken met gecertificeerde bonen. Ze bestaan uit een mengeling van koffiebonen uit verschillende streken. Niet in alle streken zijn bonen op de markt te vinden die afkomstig zijn van gecertificeerde plantages.

Bovendien willen we dat de smaak van onze mengelingen constant blijft. Een moeilijke opdracht, want de smaak van bonen verschilt van oogst tot oogst. Daarom is de tussenkomst van onze meester-koffiebrander zo belangrijk. Hij combineert koffiebonen van verschillende herkomsten tot een smaakvolle mengeling. 

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER