De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Wijn

Eigen bottelarij

Sinds 1937 bottelen we zelf kwaliteitswijnen voor de laagste prijzen. Meer dan 80 jaar en heel wat vakmanschap verder komen ruim 100 verschillende wijnen van onze ultramoderne bottelarij in Ghislenghien. Je herkent deze wijnen in de winkel aan het etiket. Daarop prijkt het logo van een druiventros die de 'C' van Colruyt als steeltje heeft.

We startten met wijn bottelen in 1937 en hebben dus heel wat kennis opgebouwd. Bovendien hebben we in 2007 een splinternieuwe, hoogtechnologische installatie neergezet in Ghislenghien.

Eric, aankoper wijn

Technologie voor grote volumes

Onze eerste wijn werd gebotteld onder de naam Soubirac. In de loop der jaren nam het volume alleen maar toe. Ook ons vakmanschap en onze installaties werden op punt gesteld. In 2007 openden we de hoogtechnologische bottellijn in Ghislenghien, waarop nu ieder jaar meer dan 25 miljoen liter wijn gebotteld wordt. Door Frédéric, chef productie Fine Food Wine, en zijn team van 25 medewerkers.

Frédéric: “Als je zo’n groot volume moet verzetten, regel je dat het best tot in de puntjes. Op technisch vlak hebben we alles voorzien: een constante temperatuur tussen 18 en 20 °C in de opslagruimte, de sterilisatie van de toevoerlijnen … Ook de taken van elke medewerker zijn mooi omlijnd. Daarvoor hebben we vooraf alle stappen van het proces nauwkeurig ontleed, getest en opgelijst.”

Kwaliteit dankzij controle en vakmanschap

Kwaliteit is een hoofdzaak voor ons. Dankzij onze hoogtechnologische bottellijn, die een stuk moderner is dan die in sommige wijndomeinen, kunnen we de kwaliteit van elke wijn zeer goed bewaren. Om dat te garanderen, lassen we diverse controlepunten in tijdens de productieketen. Die is trouwens FSSC-gecertificeerd (Food System Safety Control).

Frédéric: “De productieketen van de bottelarij begint al bij de aanvoer van de wijn in tankwagens. Deze moeten verzegeld zijn bij aankomst. Een staal gaat meteen naar ons labo voor analyse. Ook de wijnaankoper krijgt er een. Hij proeft élke wijn die binnenkomt om na te gaan of het wel de wijn is die hij selecteerde en of hij voldoet aan onze kwaliteitseisen. Is dat het geval, dan kan de wijn gebotteld worden. Onze bottellijn is volledig geautomatiseerd, maar elke stap wordt wel gecontroleerd door onze medewerker aan de lijn.”

Vakmanschap ook voor partyboxen

In 1979 lanceerde Colruyt het concept van de partybox, geïnspireerd op een wijnzak gezien tijdens een kermis. Vandaag vullen we die partyboxen op 2 lijnen, waarop ook heel wat controlepunten zijn ingebouwd.

Frédéric: "De zak is fragiel en gevoelig voor zuurstof. En dat is natuurlijk geen vriend van wijn. Daarom vervangen we net voor we de zak sluiten, de zuurstof zo veel mogelijk door het neutrale gas stikstof. We drukken de zak dan samen om het juiste evenwicht tussen wijn en stikstof te bereiken.

Bij elke nieuwe productie controleren we dat evenwicht om er zeker van te zijn dat er niet te veel zuurstof overblijft in de zak."

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER