De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Wijn

Vakmanschap

Onze wijnspecialisten zijn er voor jou. Onze wijnaankopers selecteren de beste wijnen en onze wijnadviseurs helpen je bij je wijnkeuze in de winkel. 

Onze wijnadviseurs helpen je kiezen

Je staat voor de wijnafdeling van je Colruyt-winkel die ruim 500 wijnen telt. Welke wijn vind jij lekker? En welke past goed bij jouw gerecht? Onze goed opgeleide wijnadviseur helpt je graag verder! Je herkent hem makkelijk aan zijn naambadge. Daarop staat een druiventros die de 'C' van Colruyt als steeltje heeft. Is onze wijnadviseur niet in de buurt? Druk dan op de rode bel in de wijnafdeling en hij komt eraan. 

Ga je graag zelf op ontdekking? De nieuwe prijsetiketten en de wijnwijzer in de wijnafdeling vertellen je in een oogopslag welke wijnen bij jouw gerecht passen. Aan de kleur van het ‘mes en vork’-icoontje op het prijsetiket - dat verwijst naar onze wijnwijzer – ontdek je zelf makkelijk en snel welke wijn lekker is bij welk gerecht.

In de wijnwereld is ervaring onbetaalbaar. En na 37 jaar Colruyt heb ik er een flinke dosis van. Maar het blijft boeiend, ik leer nog iedere dag bij!

Eric, aankoper wijn

Onze wijnaankopers: hun passie proef je, telkens weer opnieuw

Wijnaankoper Eric selecteert alleen de beste wijnen en controleert ze van wijngaard tot fles. Ieder jaar gaat hij bij onze wijnboeren langs om er de nog jonge wijn te proeven en te selecteren. Met sommigen werkt hij al tientallen jaren samen en heeft hij een echte vertrouwensband. Eric vertelt: “Voor onze Cavalier-Roi trek ik sinds 1995 ieder jaar in april naar de kelder van de coöperatie. Samen met de wijnkenner selecteer ik uit soms wel 150 verschillende inox wijnkuipen de 4 of 5 beste voor onze assemblage."

Onze aankopers waken er ook over dat de smaak van de wijnen die we zelf bottelen constant blijft en zijn daarom nauw betrokken bij de assemblage van wijnen. Eric is overtuigd: “Onze klanten verwachten van elke fles dezelfde smaakervaring. Om de kwaliteit en de typische stijl van een bordeaux te garanderen bijvoorbeeld, kies ik daarom het ene jaar liever voor een assemblage met goed rijpe merlot, het andere jaar voor een optimaal rijpe cabernet."

Bij Colruyt hebben we een neus voor goede wijnen.

Olivier, wijnconsulent

Ontdek Klassewijnen

De Klassewijnen van Colruyt, dat is een uniek assortiment van meer dan 800 wijnen voor elk budget, alleen verkrijgbaar na reservatie.

Naar Klassewijnen

Stel je wijnvraag

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER