Meer weten, makkelijk kiezen: prosecco

Prosecco is veel meer dan alleen maar een ingrediënt voor Aperol Spritz. Ontdek hier alles over deze Italiaanse schuimwijn, kies je favoriet en haal hem voor de laagste prijs bij Colruyt.

4 redenen om te kiezen voor prosecco

  1. Smaak: delicate aroma's van witte bloempjes, wit fruit en citrus, verfijnde belletjes en een kenmerkend speels bittertje in de afdronk met een verfijnde zoete toets.

  2. Eigen druif: er is keuze uit 4 kwaliteitsniveaus en verschillende expressies van de glera-druif, afhankelijk van bodem, helling en oriëntatie.

  3. Unieke vinificatie: deze Italiaanse bubbel wordt gemaakt volgens de Martinottimethode (méthode Charmat), met een tweede gisting in tank in plaats van in fles (méthode traditionelle).

  4. Beperkt productiegebied: de mousserende wijn wordt gemaakt in de noordoostelijke provincies Veneto en Friuli, een heuvelrijk gebied tussen de Adriatische kust en Dolomieten met een helder, gematigd en winderig klimaat.

Ontdek onze prosecco's

Wist je dat?

Verschillende kwaliteitsniveaus

Er is een hiërarchie op verschillende niveaus:

  • Prosecco D.O.C. is de meest algemene appellatie met prosecco's uit de regio's Veneto en Friuli.
  • Prosecco Superiore D.O.C.G. staat een trapje hoger en omvat de regio’s Asolo, Conegliano en Valdobbiadene. 
  • Prosecco Superiore Rive D.O.C.G. omvat de buitengewone top met slechts 43 percelen uit Conegliano-Valdobbiadene.
  • Prosecco Superiore di Cartizze D.O.C.G. is het spreekwoordelijke neusje van de zalm: 106 ha wijngaard op de meest steile hellingen van Valdobbiadene.

Extra dry is 'zoeter' dan brut

De meeste schuimwijnen worden gevinifieerd als brut of demi-sec. Prosecco heeft eerder het smaakprofiel van brut of extra dry. Laat je niet misleiden door de naam, een extra dry bevat meer restsuiker dan een brut, maar wel veel minder dan een demi-sec.

Sinds 2021 is er ook rosé-prosecco

Die heeft verleidelijke aroma’s van bloesems, rode bessen en framboos.