Pittige wasabimayonaise
Pittige wasabimayonaise

Pittige wasabimayonaise

1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 727 kcal
Vet 80 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 0.6 g
Suiker 0.3 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 1.2 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de radijzen in hele dunne plakjes en daarna in reepjes.

  3. Pers de halve citroen (je hebt 1 koffiel. sap nodig).

  4. Bereiding:
  5. Doe de eidooier in een mengkom en roer er de mosterd onder.

  6. Voeg langzaam en al kloppend de koolzaadolie toe tot de mayonaise goed bindt. Blijf langzaam gieten en roeren tot alle olie vermeng is en je een dikke mayonaise hebt.

  7. Breng op smaak met het citroensap, de wasabipasta, zwarte peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Doe de mayonaise in een kommetje en werk af met de reepjes radijs.

Tip

Lekker als dipsaus bij gebakken scampi's, gebakken reepjes witte vis of rauwe groentjes (bloemkool, wortel, komkommer …)

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de radijzen in hele dunne plakjes en daarna in reepjes.

  3. Pers de halve citroen (je hebt 1 koffiel. sap nodig).

  4. Bereiding:
  5. Doe de eidooier in een mengkom en roer er de mosterd onder.

  6. Voeg langzaam en al kloppend de koolzaadolie toe tot de mayonaise goed bindt. Blijf langzaam gieten en roeren tot alle olie vermeng is en je een dikke mayonaise hebt.

  7. Breng op smaak met het citroensap, de wasabipasta, zwarte peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Doe de mayonaise in een kommetje en werk af met de reepjes radijs.

Tip

Lekker als dipsaus bij gebakken scampi's, gebakken reepjes witte vis of rauwe groentjes (bloemkool, wortel, komkommer …)

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 727 kcal
Vet 80 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 0.6 g
Suiker 0.3 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 1.2 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal