Volkoren spirelli met pikante tonijnsaus
Volkoren spirelli met pikante tonijnsaus

Volkoren spirelli met pikante tonijnsaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2213 kj
Energie 529 kcal
Vet 13.1 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 70.2 g
Suiker 7.9 g
Vezel 9.6 g
Eiwit 27.5 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding
  2. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in stukjes.

  3. Snipper de sjalot, het knoflook, de bladpeterselie en het rode pepertje fijn.

  4. Laat de ansjovisfilets, de tonijn en de kappertjes uitlekken.

  5. Bereiding
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg het pepertje en de ansjovisfilets toe en laat enkele minuten stoven tot de ansjovis gesmolten is.

  8. Voeg de tomaten en de kappertjes toe en stoof 10 min. verder op een zacht vuur.

  9. Doe er de tonijn bij en laat nog 5 min. garen. Giet er de rodewijnazijn en 1 eetl. olijfolie bij. Kruid met peper en een klein beetje zout (de ansjovisfilets zijn al gezouten).

  10. Afwerking
  11. Lepel wat tomatensaus met tonijn over de gnocchi en versier met fijngesnipperde bladpeterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding
  2. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in stukjes.

  3. Snipper de sjalot, het knoflook, de bladpeterselie en het rode pepertje fijn.

  4. Laat de ansjovisfilets, de tonijn en de kappertjes uitlekken.

  5. Bereiding
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg het pepertje en de ansjovisfilets toe en laat enkele minuten stoven tot de ansjovis gesmolten is.

  8. Voeg de tomaten en de kappertjes toe en stoof 10 min. verder op een zacht vuur.

  9. Doe er de tonijn bij en laat nog 5 min. garen. Giet er de rodewijnazijn en 1 eetl. olijfolie bij. Kruid met peper en een klein beetje zout (de ansjovisfilets zijn al gezouten).

  10. Afwerking
  11. Lepel wat tomatensaus met tonijn over de gnocchi en versier met fijngesnipperde bladpeterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2213 kj
Energie 529 kcal
Vet 13.1 g
Verzadigd vet 1.9 g
Koolhydraat 70.2 g
Suiker 7.9 g
Vezel 9.6 g
Eiwit 27.5 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g

Bekijk het recept digitaal