- Bewaar

- Bewaar
Volkoren spirelli met pikante tonijnsaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding
-
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in stukjes.
-
Snipper de sjalot, het knoflook, de bladpeterselie en het rode pepertje fijn.
-
Laat de ansjovisfilets, de tonijn en de kappertjes uitlekken.
-
Bereiding
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg het pepertje en de ansjovisfilets toe en laat enkele minuten stoven tot de ansjovis gesmolten is.
-
Voeg de tomaten en de kappertjes toe en stoof 10 min. verder op een zacht vuur.
-
Doe er de tonijn bij en laat nog 5 min. garen. Giet er de rodewijnazijn en 1 eetl. olijfolie bij. Kruid met peper en een klein beetje zout (de ansjovisfilets zijn al gezouten).
-
Afwerking
-
Lepel wat tomatensaus met tonijn over de gnocchi en versier met fijngesnipperde bladpeterselie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding
-
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in stukjes.
-
Snipper de sjalot, het knoflook, de bladpeterselie en het rode pepertje fijn.
-
Laat de ansjovisfilets, de tonijn en de kappertjes uitlekken.
-
Bereiding
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg het pepertje en de ansjovisfilets toe en laat enkele minuten stoven tot de ansjovis gesmolten is.
-
Voeg de tomaten en de kappertjes toe en stoof 10 min. verder op een zacht vuur.
-
Doe er de tonijn bij en laat nog 5 min. garen. Giet er de rodewijnazijn en 1 eetl. olijfolie bij. Kruid met peper en een klein beetje zout (de ansjovisfilets zijn al gezouten).
-
Afwerking
-
Lepel wat tomatensaus met tonijn over de gnocchi en versier met fijngesnipperde bladpeterselie.