Spaghetti met linzenballetjes in tomatensaus
Spaghetti met linzenballetjes in tomatensaus

Spaghetti met linzenballetjes in tomatensaus

1 u.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. 1 Taakje voor je hulpkok: Kook de linzen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af. Hou 4 eetlepels linzen opzij.

  3. 2 Snipper intussen de uien en het knoflook fijn.

  4. 3 Bind de tijm, de rozemarijn en de laurier samen tot een bundeltje met keukentouw.

  5. 4 Doe de rest van de linzen met de helft van de uien, de helft van de peterselie en het paprikapoeder in een hoge maatbeker. Mix fijn met de staafmixer.

  6. 5 Meng er de bloem, het paneermeel en de 4 eetlepels linzen onder. Kruid met zwarte peper en zout. Rol balletjes zo groot als een pingpongballetje en leg ze op een schaal. Dek ze af met vershoudfolie en zet even in de koelkast.

  7. 6 Taakje voor je hulpkok: Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de rest van de uien glazig.

  8. 7 Voeg de kerstomatensalsa en het bundeltje kruiden toe. Kruid met peper en zout en laat 5 min. afgedekt sudderen.

  9. 8 Taakje voor je hulpkok: Kook intussen de spaghetti beetgaar in een kookpot met lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de balletjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  10. 9 Haal het bundeltje kruiden uit de saus en leg er de balletjes in.

  11. 10 Verdeel de spaghetti over de borden en serveer met de balletjes en de saus. Bestrooi met de rest van de peterselie.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. 1 Taakje voor je hulpkok: Kook de linzen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af. Hou 4 eetlepels linzen opzij.

  3. 2 Snipper intussen de uien en het knoflook fijn.

  4. 3 Bind de tijm, de rozemarijn en de laurier samen tot een bundeltje met keukentouw.

  5. 4 Doe de rest van de linzen met de helft van de uien, de helft van de peterselie en het paprikapoeder in een hoge maatbeker. Mix fijn met de staafmixer.

  6. 5 Meng er de bloem, het paneermeel en de 4 eetlepels linzen onder. Kruid met zwarte peper en zout. Rol balletjes zo groot als een pingpongballetje en leg ze op een schaal. Dek ze af met vershoudfolie en zet even in de koelkast.

  7. 6 Taakje voor je hulpkok: Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de rest van de uien glazig.

  8. 7 Voeg de kerstomatensalsa en het bundeltje kruiden toe. Kruid met peper en zout en laat 5 min. afgedekt sudderen.

  9. 8 Taakje voor je hulpkok: Kook intussen de spaghetti beetgaar in een kookpot met lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de balletjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  10. 9 Haal het bundeltje kruiden uit de saus en leg er de balletjes in.

  11. 10 Verdeel de spaghetti over de borden en serveer met de balletjes en de saus. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Bekijk het recept digitaal