- Bewaar

- Bewaar
Risotto van parelcouscous met courgette en Berloumi
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het bouillonblokje op in 6 dl heet water (voor 4 personen).
-
Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 4 cm lang en 1/2 cm dik. Snipper de ui fijn.
-
Snij de selder in kleine blokjes en de Berloumi in plakjes. Scheur de blaadjes basilicum.
-
Verhit 1/3 olijfolie in een kookpot of pan en stoof de ui en selder 5 min. zacht.
-
Voeg de parelcouscous toe en stoof 2 min. al roerend.
-
Voeg de tomatenstukjes toe en overgiet met de bouillon. Stoof 15 à 20 min. gaar op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit intussen 1/3 olijfolie in een andere pan en stoof de courgettestaafjes goudbruin. Haal uit de pan.
-
Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de Berloumi aan beide kanten goudbruin.
-
Verdeel de couscous over de borden, verdeel er de courgettestaafjes over en enkele schijfjes Berloumi. Werk af met de basilicumblaadjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het bouillonblokje op in 6 dl heet water (voor 4 personen).
-
Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 4 cm lang en 1/2 cm dik. Snipper de ui fijn.
-
Snij de selder in kleine blokjes en de Berloumi in plakjes. Scheur de blaadjes basilicum.
-
Verhit 1/3 olijfolie in een kookpot of pan en stoof de ui en selder 5 min. zacht.
-
Voeg de parelcouscous toe en stoof 2 min. al roerend.
-
Voeg de tomatenstukjes toe en overgiet met de bouillon. Stoof 15 à 20 min. gaar op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit intussen 1/3 olijfolie in een andere pan en stoof de courgettestaafjes goudbruin. Haal uit de pan.
-
Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de Berloumi aan beide kanten goudbruin.
-
Verdeel de couscous over de borden, verdeel er de courgettestaafjes over en enkele schijfjes Berloumi. Werk af met de basilicumblaadjes.