Risotto van parelcouscous met courgette en Berloumi
Risotto van parelcouscous met courgette en Berloumi

Risotto van parelcouscous met courgette en Berloumi

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3498 kj
Energie 836 kcal
Vet 51.4 g
Verzadigd vet 27.8 g
Koolhydraat 55.5 g
Suiker 18.9 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 35.6 g
Zout 4.4 g
natrium 1.8 g
Groente, fruit, noten en oliën 55 %
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het bouillonblokje op in 6 dl heet water (voor 4 personen).

  2. Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 4 cm lang en 1/2 cm dik. Snipper de ui fijn.

  3. Snij de selder in kleine blokjes en de Berloumi in plakjes. Scheur de blaadjes basilicum.

  4. Verhit 1/3 olijfolie in een kookpot of pan en stoof de ui en selder 5 min. zacht.

  5. Voeg de parelcouscous toe en stoof 2 min. al roerend.

  6. Voeg de tomatenstukjes toe en overgiet met de bouillon. Stoof 15 à 20 min. gaar op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Verhit intussen 1/3 olijfolie in een andere pan en stoof de courgettestaafjes goudbruin. Haal uit de pan.

  8. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de Berloumi aan beide kanten goudbruin.

  9. Verdeel de couscous over de borden, verdeel er de courgettestaafjes over en enkele schijfjes Berloumi. Werk af met de basilicumblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het bouillonblokje op in 6 dl heet water (voor 4 personen).

  2. Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 4 cm lang en 1/2 cm dik. Snipper de ui fijn.

  3. Snij de selder in kleine blokjes en de Berloumi in plakjes. Scheur de blaadjes basilicum.

  4. Verhit 1/3 olijfolie in een kookpot of pan en stoof de ui en selder 5 min. zacht.

  5. Voeg de parelcouscous toe en stoof 2 min. al roerend.

  6. Voeg de tomatenstukjes toe en overgiet met de bouillon. Stoof 15 à 20 min. gaar op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Verhit intussen 1/3 olijfolie in een andere pan en stoof de courgettestaafjes goudbruin. Haal uit de pan.

  8. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de Berloumi aan beide kanten goudbruin.

  9. Verdeel de couscous over de borden, verdeel er de courgettestaafjes over en enkele schijfjes Berloumi. Werk af met de basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3498 kj
Energie 836 kcal
Vet 51.4 g
Verzadigd vet 27.8 g
Koolhydraat 55.5 g
Suiker 18.9 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 35.6 g
Zout 4.4 g
natrium 1.8 g
Groente, fruit, noten en oliën 55 %

Bekijk het recept digitaal