Eenpansgerecht met gehaktballetjes, krieltjes en spinazie
Eenpansgerecht met gehaktballetjes, krieltjes en spinazie

Eenpansgerecht met gehaktballetjes, krieltjes en spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2071 kj
Energie 495 kcal
Vet 30.9 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 26.5 g
Suiker 4.6 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 24.6 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Roer het ei los.

  3. Snipper het bieslook en de peterselieblaadjes fijn.

  4. Hak de pistachenoten fijn

  5. Snij de tomaten in blokjes.

  6. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de groene kruiden, de chilikruiden en de nootjes. Vorm balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  7. Bereiding:
  8. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Kook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een grote pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin (maar nog niet gaar).

  10. Voeg de spinazie en de kokosroom toe en laat enkele minuten afgedekt stoven.

  11. Voeg de krieltjes en de tomatenblokjes toe en laat nog enkele minuten afgedekt verder stoven. Kruid met zwarte peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Roer het ei los.

  3. Snipper het bieslook en de peterselieblaadjes fijn.

  4. Hak de pistachenoten fijn

  5. Snij de tomaten in blokjes.

  6. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de groene kruiden, de chilikruiden en de nootjes. Vorm balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  7. Bereiding:
  8. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Kook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een grote pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin (maar nog niet gaar).

  10. Voeg de spinazie en de kokosroom toe en laat enkele minuten afgedekt stoven.

  11. Voeg de krieltjes en de tomatenblokjes toe en laat nog enkele minuten afgedekt verder stoven. Kruid met zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2071 kj
Energie 495 kcal
Vet 30.9 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 26.5 g
Suiker 4.6 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 24.6 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g

Bekijk het recept digitaal