3 x marineren
3 x marineren

3 x marineren

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Vet 19.3 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 6.3 g
Suiker 4.2 g
Vezel 0.4 g
Eiwit 2.5 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Vismarinade: Rasp de gember fijn en meng met de kokosmelk, de kurkuma, de cayennepeper en een snuifje zout.

  3. Vleesmarinade: Snipper de sjalotten fijn en meng met 2 eetl. olijfolie, het sap van 1 citroen, het grof zeezout, zwarte peper, het paprikapoeder en een snuifje harissa.

  4. Groentemarinade: Snipper de peterselie en het teentje zwarte knoflook fijn. Meng met 2 eetl. olijfolie, de sojasaus, de honing en een snuifje vijfkruidenpoeder.

  5. Leg het vlees, de vis of de groenten in een grote ovenschaal en overgiet met de marinade. Groenten en vis kan je kort marineren (30 min.). Vlees marineer je best enkele uren vooraf of idealiter een hele nacht.

  6. Haal voor het grillen het vlees, de vis of de groenten uit de marinade en dep lichtjes droog met keukenpapier.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Vismarinade: Rasp de gember fijn en meng met de kokosmelk, de kurkuma, de cayennepeper en een snuifje zout.

  3. Vleesmarinade: Snipper de sjalotten fijn en meng met 2 eetl. olijfolie, het sap van 1 citroen, het grof zeezout, zwarte peper, het paprikapoeder en een snuifje harissa.

  4. Groentemarinade: Snipper de peterselie en het teentje zwarte knoflook fijn. Meng met 2 eetl. olijfolie, de sojasaus, de honing en een snuifje vijfkruidenpoeder.

  5. Leg het vlees, de vis of de groenten in een grote ovenschaal en overgiet met de marinade. Groenten en vis kan je kort marineren (30 min.). Vlees marineer je best enkele uren vooraf of idealiter een hele nacht.

  6. Haal voor het grillen het vlees, de vis of de groenten uit de marinade en dep lichtjes droog met keukenpapier.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Vet 19.3 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 6.3 g
Suiker 4.2 g
Vezel 0.4 g
Eiwit 2.5 g
Zout 1.3 g

Bekijk het recept digitaal