Quiche met courgette, gerookte zalm en feta
Quiche met courgette, gerookte zalm en feta

Quiche met courgette, gerookte zalm en feta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 638 kcal
Vet 40.9 g
Verzadigd vet 13.2 g
Koolhydraat 37.3 g
Suiker 1.1 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 27.9 g
Zout 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de koude margarine in blokjes en meng met de bloem en het snuifje zout. Wrijf tussen je vingers tot een fijn broodkruim.

  3. Klop 1 ei los en meng onder het kruim samen met enkele eetl. koud water. Kneed tot een glad deegje, wikkel in wat vershoudfolie en leg ± 30 min. in de koelkast.

  4. Snij intussen de ongeschilde courgettes in kleine blokjes en de gerookte zalm in reepjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Verkruimel de feta.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit op een bebloemd werkvlak. Leg in een bakvorm en bedek met bakpapier en bakbonen. Zet ± 15 min. in de oven.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een pan en stoof de lente-uitjes en de courgette ± 15 min. gaar.

  11. Haal de quichebodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen.

  12. Doe de courgette in de vorm en verdeel er de gerookte zalm over.

  13. Klop 4 eieren los samen met de room en voeg het basilicum toe. Kruid met zwarte peper en een beetje zout (de gerookte zalm is al gezouten).

  14. Giet het mengsel over de courgette en de zalm en verdeel er de verkruimelde feta over.

  15. Zet de quiche 35 à 40 min. in de oven.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel in punten en serveer eventueel met een frisse groene salade of tomatensalade.

Tip

Je kan ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken uit de versmarkt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de koude margarine in blokjes en meng met de bloem en het snuifje zout. Wrijf tussen je vingers tot een fijn broodkruim.

  3. Klop 1 ei los en meng onder het kruim samen met enkele eetl. koud water. Kneed tot een glad deegje, wikkel in wat vershoudfolie en leg ± 30 min. in de koelkast.

  4. Snij intussen de ongeschilde courgettes in kleine blokjes en de gerookte zalm in reepjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Verkruimel de feta.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit op een bebloemd werkvlak. Leg in een bakvorm en bedek met bakpapier en bakbonen. Zet ± 15 min. in de oven.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een pan en stoof de lente-uitjes en de courgette ± 15 min. gaar.

  11. Haal de quichebodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen.

  12. Doe de courgette in de vorm en verdeel er de gerookte zalm over.

  13. Klop 4 eieren los samen met de room en voeg het basilicum toe. Kruid met zwarte peper en een beetje zout (de gerookte zalm is al gezouten).

  14. Giet het mengsel over de courgette en de zalm en verdeel er de verkruimelde feta over.

  15. Zet de quiche 35 à 40 min. in de oven.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel in punten en serveer eventueel met een frisse groene salade of tomatensalade.

Tip

Je kan ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken uit de versmarkt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 638 kcal
Vet 40.9 g
Verzadigd vet 13.2 g
Koolhydraat 37.3 g
Suiker 1.1 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 27.9 g
Zout 3.1 g

Bekijk het recept digitaal