- Bewaar

- Bewaar
Quiche met courgette, gerookte zalm en feta
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de koude margarine in blokjes en meng met de bloem en het snuifje zout. Wrijf tussen je vingers tot een fijn broodkruim.
-
Klop 1 ei los en meng onder het kruim samen met enkele eetl. koud water. Kneed tot een glad deegje, wikkel in wat vershoudfolie en leg ± 30 min. in de koelkast.
-
Snij intussen de ongeschilde courgettes in kleine blokjes en de gerookte zalm in reepjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Verkruimel de feta.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Haal het deeg uit de koelkast en rol uit op een bebloemd werkvlak. Leg in een bakvorm en bedek met bakpapier en bakbonen. Zet ± 15 min. in de oven.
-
Verhit intussen de olijfolie in een pan en stoof de lente-uitjes en de courgette ± 15 min. gaar.
-
Haal de quichebodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen.
-
Doe de courgette in de vorm en verdeel er de gerookte zalm over.
-
Klop 4 eieren los samen met de room en voeg het basilicum toe. Kruid met zwarte peper en een beetje zout (de gerookte zalm is al gezouten).
-
Giet het mengsel over de courgette en de zalm en verdeel er de verkruimelde feta over.
-
Zet de quiche 35 à 40 min. in de oven.
-
Afwerking:
-
Verdeel in punten en serveer eventueel met een frisse groene salade of tomatensalade.
Je kan ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken uit de versmarkt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de koude margarine in blokjes en meng met de bloem en het snuifje zout. Wrijf tussen je vingers tot een fijn broodkruim.
-
Klop 1 ei los en meng onder het kruim samen met enkele eetl. koud water. Kneed tot een glad deegje, wikkel in wat vershoudfolie en leg ± 30 min. in de koelkast.
-
Snij intussen de ongeschilde courgettes in kleine blokjes en de gerookte zalm in reepjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Verkruimel de feta.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Haal het deeg uit de koelkast en rol uit op een bebloemd werkvlak. Leg in een bakvorm en bedek met bakpapier en bakbonen. Zet ± 15 min. in de oven.
-
Verhit intussen de olijfolie in een pan en stoof de lente-uitjes en de courgette ± 15 min. gaar.
-
Haal de quichebodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen.
-
Doe de courgette in de vorm en verdeel er de gerookte zalm over.
-
Klop 4 eieren los samen met de room en voeg het basilicum toe. Kruid met zwarte peper en een beetje zout (de gerookte zalm is al gezouten).
-
Giet het mengsel over de courgette en de zalm en verdeel er de verkruimelde feta over.
-
Zet de quiche 35 à 40 min. in de oven.
-
Afwerking:
-
Verdeel in punten en serveer eventueel met een frisse groene salade of tomatensalade.
Je kan ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken uit de versmarkt.