Petit-beurretaartje met ricotta, bosvruchten en pure chocolade
Petit-beurretaartje met ricotta, bosvruchten en pure chocolade

Petit-beurretaartje met ricotta, bosvruchten en pure chocolade

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kcal
Vet 15.6 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 43.1 g
Suiker 21.9 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 10.5 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Warm de diepgevroren bosvruchten op in een steelpan tot het sap vrijkomt. Giet door een zeef en vang het sap op.

  3. Meng de ricotta met de kokosbloesemsuiker.

  4. Rasp de pure chocolade.

  5. Bereiding:
  6. Leg een rechthoek van 6 koekjes naast mekaar op een bord of schotel.

  7. Besmeer met een beetje van het ricottamengsel.

  8. Doop 6 koekjes in het sap van de bosvruchten en leg boven op de ricotta.

  9. Besmeer opnieuw met ricotta en wissel zo de laagjes verder af. Eindig met een laagje ricotta.

  10. Bedruppel met de rest van bosvruchtensap en trek met een vork grillige streepjes in de bovenste ricottalaag.

  11. Laat 1 u. opstijven in de koelkast.

  12. Snij in vier stukken en bestrooi met de geraspte pure chocolade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Warm de diepgevroren bosvruchten op in een steelpan tot het sap vrijkomt. Giet door een zeef en vang het sap op.

  3. Meng de ricotta met de kokosbloesemsuiker.

  4. Rasp de pure chocolade.

  5. Bereiding:
  6. Leg een rechthoek van 6 koekjes naast mekaar op een bord of schotel.

  7. Besmeer met een beetje van het ricottamengsel.

  8. Doop 6 koekjes in het sap van de bosvruchten en leg boven op de ricotta.

  9. Besmeer opnieuw met ricotta en wissel zo de laagjes verder af. Eindig met een laagje ricotta.

  10. Bedruppel met de rest van bosvruchtensap en trek met een vork grillige streepjes in de bovenste ricottalaag.

  11. Laat 1 u. opstijven in de koelkast.

  12. Snij in vier stukken en bestrooi met de geraspte pure chocolade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kcal
Vet 15.6 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 43.1 g
Suiker 21.9 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 10.5 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal