Tortillachips met fetadip
Tortillachips met fetadip

Tortillachips met fetadip

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 266 kcal
Vet 14.7 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 25.8 g
Suiker 0.8 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 6.9 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Scheur de wraps in stukken.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Verdeel de stukken over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Bestrooi met het zeezout, de tijm, de oregano en zwarte peper. Meng goed door elkaar zodat alle stukjes aan beide kanten zijn bedekt en zorg ervoor dat ze niet over elkaar liggen.

  5. Bereiding:
  6. Bak 10 à 12 min. goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen tot krokant.

  7. Mix intussen de feta samen met de tapenade en 1 eetl. olijfolie tot een dipsaus.

  8. Rits de blaadjes van het takje oregano. Snij de olijven in schijfjes.

  9. Afwerking:
  10. Doe de dip in een kommetje en werk af met de oreganoblaadjes en de olijven. Serveer met de krokante tortillachips.

Tip

Je kan je favoriete kruiden gebruiken op deze wraps. Probeer bijvoorbeeld verse tijm, rozemarijn of paprikapoeder.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Scheur de wraps in stukken.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Verdeel de stukken over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Bestrooi met het zeezout, de tijm, de oregano en zwarte peper. Meng goed door elkaar zodat alle stukjes aan beide kanten zijn bedekt en zorg ervoor dat ze niet over elkaar liggen.

  5. Bereiding:
  6. Bak 10 à 12 min. goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen tot krokant.

  7. Mix intussen de feta samen met de tapenade en 1 eetl. olijfolie tot een dipsaus.

  8. Rits de blaadjes van het takje oregano. Snij de olijven in schijfjes.

  9. Afwerking:
  10. Doe de dip in een kommetje en werk af met de oreganoblaadjes en de olijven. Serveer met de krokante tortillachips.

Tip

Je kan je favoriete kruiden gebruiken op deze wraps. Probeer bijvoorbeeld verse tijm, rozemarijn of paprikapoeder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 266 kcal
Vet 14.7 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 25.8 g
Suiker 0.8 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 6.9 g
Zout 1 g

Bekijk het recept digitaal