Gemarineerde tofoe met noedels en geroerbakte groenten
Gemarineerde tofoe met noedels en geroerbakte groenten

Gemarineerde tofoe met noedels en geroerbakte groenten

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1833 kj
Energie 438 kcal
Vet 16.1 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 51.7 g
Suiker 17.4 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 17.7 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tofoe in blokjes van ± 1,5 op 1,5 cm.

  3. Rasp de gember bij de shoyu en meng met de honing, de chilivlokken en zwarte peper. Marineer de tofoe min. 10 min. in het mengsel.

  4. Snij de wortelen in dunne staafjes en snipper de groenekool fijn.

  5. Scheur de blaadjes van het plantje basilicum.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijstnoedels gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wokpan en wok de wortelstaafjes en de groenekool 5 à 8 min. Haal uit de pan. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie en bak de tofoe op een hoog vuur tot hij mooi bruin en krokant is.

  9. Meng de noedels met de wortelen, de groenekool en de tofoe en meng er het vocht van de marinade onder.

  10. Afwerking:
  11. Werk af met de blaadjes verse basilicum.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tofoe in blokjes van ± 1,5 op 1,5 cm.

  3. Rasp de gember bij de shoyu en meng met de honing, de chilivlokken en zwarte peper. Marineer de tofoe min. 10 min. in het mengsel.

  4. Snij de wortelen in dunne staafjes en snipper de groenekool fijn.

  5. Scheur de blaadjes van het plantje basilicum.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijstnoedels gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wokpan en wok de wortelstaafjes en de groenekool 5 à 8 min. Haal uit de pan. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie en bak de tofoe op een hoog vuur tot hij mooi bruin en krokant is.

  9. Meng de noedels met de wortelen, de groenekool en de tofoe en meng er het vocht van de marinade onder.

  10. Afwerking:
  11. Werk af met de blaadjes verse basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1833 kj
Energie 438 kcal
Vet 16.1 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 51.7 g
Suiker 17.4 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 17.7 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g

Bekijk het recept digitaal