- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde tofoe met noedels en geroerbakte groenten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de tofoe in blokjes van ± 1,5 op 1,5 cm.
-
Rasp de gember bij de shoyu en meng met de honing, de chilivlokken en zwarte peper. Marineer de tofoe min. 10 min. in het mengsel.
-
Snij de wortelen in dunne staafjes en snipper de groenekool fijn.
-
Scheur de blaadjes van het plantje basilicum.
-
Bereiding:
-
Kook de rijstnoedels gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wokpan en wok de wortelstaafjes en de groenekool 5 à 8 min. Haal uit de pan. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie en bak de tofoe op een hoog vuur tot hij mooi bruin en krokant is.
-
Meng de noedels met de wortelen, de groenekool en de tofoe en meng er het vocht van de marinade onder.
-
Afwerking:
-
Werk af met de blaadjes verse basilicum.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de tofoe in blokjes van ± 1,5 op 1,5 cm.
-
Rasp de gember bij de shoyu en meng met de honing, de chilivlokken en zwarte peper. Marineer de tofoe min. 10 min. in het mengsel.
-
Snij de wortelen in dunne staafjes en snipper de groenekool fijn.
-
Scheur de blaadjes van het plantje basilicum.
-
Bereiding:
-
Kook de rijstnoedels gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wokpan en wok de wortelstaafjes en de groenekool 5 à 8 min. Haal uit de pan. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie en bak de tofoe op een hoog vuur tot hij mooi bruin en krokant is.
-
Meng de noedels met de wortelen, de groenekool en de tofoe en meng er het vocht van de marinade onder.
-
Afwerking:
-
Werk af met de blaadjes verse basilicum.