- Bewaar

- Bewaar
Steak met groentefrietjes en pickles
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil intussen de zoete aardappelen, de koolrabi's en de rode bieten. Snij in frietjes.
-
Doe in een ovenschaal en besprenkel met 2/3 olijfolie. Kruid met de oregano, de tijmblaadjes, zwarte peper en grof zeezout.
-
Meng goed en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Meng regelmatig door elkaar.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een braadpan. Kruid de steak aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Zet dan het vuur lager en gaar verder naar smaak.
-
Serveer de steaks met de groentefrietjes en lepel er wat pickles over.
-
Tip
-
lekker met gekookte aardappelen of een stukje brood.
-
Liever veggie
-
Deze groentefrietjes zijn ook heerlijk met een seitansteak.
Laat het vlees ± 20 min. voor je het gaat bakken op kamertemperatuur komen. Dat maakt het vlees zachter en sappiger. De picklessaus kan je in een afgesloten bokaal nog 2 weken bewaren in de koelkast.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil intussen de zoete aardappelen, de koolrabi's en de rode bieten. Snij in frietjes.
-
Doe in een ovenschaal en besprenkel met 2/3 olijfolie. Kruid met de oregano, de tijmblaadjes, zwarte peper en grof zeezout.
-
Meng goed en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Meng regelmatig door elkaar.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een braadpan. Kruid de steak aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Zet dan het vuur lager en gaar verder naar smaak.
-
Serveer de steaks met de groentefrietjes en lepel er wat pickles over.
-
Tip
-
lekker met gekookte aardappelen of een stukje brood.
-
Liever veggie
-
Deze groentefrietjes zijn ook heerlijk met een seitansteak.
Laat het vlees ± 20 min. voor je het gaat bakken op kamertemperatuur komen. Dat maakt het vlees zachter en sappiger. De picklessaus kan je in een afgesloten bokaal nog 2 weken bewaren in de koelkast.