Steak met groentefrietjes en pickles
Steak met groentefrietjes en pickles

Steak met groentefrietjes en pickles

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1732 kj
Energie 414 kcal
Vet 13.3 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 18.2 g
Suiker 6.3 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 52.8 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Groente, fruit, noten en oliën 32 %
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding
  2. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Schil intussen de zoete aardappelen, de koolrabi's en de rode bieten. Snij in frietjes.

  5. Doe in een ovenschaal en besprenkel met 2/3 olijfolie. Kruid met de oregano, de tijmblaadjes, zwarte peper en grof zeezout.

  6. Meng goed en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Meng regelmatig door elkaar.

  7. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een braadpan. Kruid de steak aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Zet dan het vuur lager en gaar verder naar smaak.

  8. Serveer de steaks met de groentefrietjes en lepel er wat pickles over.

  9. Tip
  10. lekker met gekookte aardappelen of een stukje brood.

  11. Liever veggie
  12. Deze groentefrietjes zijn ook heerlijk met een seitansteak.

Tip

Laat het vlees ± 20 min. voor je het gaat bakken op kamertemperatuur komen. Dat maakt het vlees zachter en sappiger. De picklessaus kan je in een afgesloten bokaal nog 2 weken bewaren in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding
  2. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Schil intussen de zoete aardappelen, de koolrabi's en de rode bieten. Snij in frietjes.

  5. Doe in een ovenschaal en besprenkel met 2/3 olijfolie. Kruid met de oregano, de tijmblaadjes, zwarte peper en grof zeezout.

  6. Meng goed en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Meng regelmatig door elkaar.

  7. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een braadpan. Kruid de steak aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Zet dan het vuur lager en gaar verder naar smaak.

  8. Serveer de steaks met de groentefrietjes en lepel er wat pickles over.

  9. Tip
  10. lekker met gekookte aardappelen of een stukje brood.

  11. Liever veggie
  12. Deze groentefrietjes zijn ook heerlijk met een seitansteak.

Tip

Laat het vlees ± 20 min. voor je het gaat bakken op kamertemperatuur komen. Dat maakt het vlees zachter en sappiger. De picklessaus kan je in een afgesloten bokaal nog 2 weken bewaren in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1732 kj
Energie 414 kcal
Vet 13.3 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 18.2 g
Suiker 6.3 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 52.8 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Groente, fruit, noten en oliën 32 %

Bekijk het recept digitaal