Aardappel-groenteschotel met merguez
Aardappel-groenteschotel met merguez

Aardappel-groenteschotel met merguez

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 483 kcal
Vet 28 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 31.5 g
Suiker 9.3 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 23 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de paprika's in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in blokjes van 2 cm.

  4. Snij de courgette in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een koffielepel. Snij de rest in halvemaantjes van 1/2 cm.

  5. Snij de sjalotten in 4 en snipper het knoflook fijn.

  6. Snij de merguez in stukjes van 2 cm.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Doe de aardappelen, de sjalotten, het knoflook, de paprika's en de courgette in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en kruid met rozemarijn, paprikapoeder, cayennepeper, zwarte peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Voeg de merguez toe aan de ovenschaal. Meng onder elkaar en bak nog 20 min. in de oven.

  11. Meng de rucola er vlak voor het serveren onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de paprika's in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in blokjes van 2 cm.

  4. Snij de courgette in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een koffielepel. Snij de rest in halvemaantjes van 1/2 cm.

  5. Snij de sjalotten in 4 en snipper het knoflook fijn.

  6. Snij de merguez in stukjes van 2 cm.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Doe de aardappelen, de sjalotten, het knoflook, de paprika's en de courgette in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en kruid met rozemarijn, paprikapoeder, cayennepeper, zwarte peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Voeg de merguez toe aan de ovenschaal. Meng onder elkaar en bak nog 20 min. in de oven.

  11. Meng de rucola er vlak voor het serveren onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 483 kcal
Vet 28 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 31.5 g
Suiker 9.3 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 23 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Caves Saint-Pierre Vieilles Vignes A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal