- Bewaar

- Bewaar
Aardappel-koolrabigratin met lamskoteletten
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Château Larose-Trintaudon - Cru Bourgeois - A.O.P. Haut-Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de koolrabi's en de aardappelen en snij in dunne schijfjes van max. 1/2 cm dik.
-
Snij 2 knoflookteentjes in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verwarm de room samen met een in 2 gesneden knoflookteentje in een steelpannetje. Neem van het vuur en laat 10 min. trekken.
-
Bestrijk ondertussen een ovenschaal goed met het andere in 2 gesneden knoflookteentje en besmeer met de boter.
-
Leg afwisselend aardappel- en koolrabischijfjes dakpansgewijs in de ovenschaal en kruid elke laag lichtjes met de tijm, zwarte peper en zout.
-
Verwijder het knoflook uit de room en giet over de aardappelen en de koolrabi.
-
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder daarna de aluminiumfolie en bak nog 40 min. gaar en mooi bruin.
-
Hak ondertussen de blaadjes peterselie heel fijn. Snipper het overige knoflookteentje fijn. Meng 2 eetl. olijfolie met de fijngesnipperde peterselie en het knoflook.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een (grill)pan. Kruid de koteletten aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Lepel een beetje peterseliedressing over de lamskoteletten en geef er de koolrabigratin bij.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Château Larose-Trintaudon - Cru Bourgeois - A.O.P. Haut-Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de koolrabi's en de aardappelen en snij in dunne schijfjes van max. 1/2 cm dik.
-
Snij 2 knoflookteentjes in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verwarm de room samen met een in 2 gesneden knoflookteentje in een steelpannetje. Neem van het vuur en laat 10 min. trekken.
-
Bestrijk ondertussen een ovenschaal goed met het andere in 2 gesneden knoflookteentje en besmeer met de boter.
-
Leg afwisselend aardappel- en koolrabischijfjes dakpansgewijs in de ovenschaal en kruid elke laag lichtjes met de tijm, zwarte peper en zout.
-
Verwijder het knoflook uit de room en giet over de aardappelen en de koolrabi.
-
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder daarna de aluminiumfolie en bak nog 40 min. gaar en mooi bruin.
-
Hak ondertussen de blaadjes peterselie heel fijn. Snipper het overige knoflookteentje fijn. Meng 2 eetl. olijfolie met de fijngesnipperde peterselie en het knoflook.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een (grill)pan. Kruid de koteletten aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Lepel een beetje peterseliedressing over de lamskoteletten en geef er de koolrabigratin bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Château Larose-Trintaudon - Cru Bourgeois - A.O.P. Haut-Médoc