Aardappel-koolrabigratin met lamskoteletten
Aardappel-koolrabigratin met lamskoteletten

Aardappel-koolrabigratin met lamskoteletten

1 u. 40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 53.6 g
Koolhydraat 33.2 g
Eiwit 40.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de koolrabi's en de aardappelen en snij in dunne schijfjes van max. 1/2 cm dik.

  4. Snij 2 knoflookteentjes in 2.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verwarm de room samen met een in 2 gesneden knoflookteentje in een steelpannetje. Neem van het vuur en laat 10 min. trekken.

  8. Bestrijk ondertussen een ovenschaal goed met het andere in 2 gesneden knoflookteentje en besmeer met de boter.

  9. Leg afwisselend aardappel- en koolrabischijfjes dakpansgewijs in de ovenschaal en kruid elke laag lichtjes met de tijm, zwarte peper en zout.

  10. Verwijder het knoflook uit de room en giet over de aardappelen en de koolrabi.

  11. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verwijder daarna de aluminiumfolie en bak nog 40 min. gaar en mooi bruin.

  13. Hak ondertussen de blaadjes peterselie heel fijn. Snipper het overige knoflookteentje fijn. Meng 2 eetl. olijfolie met de fijngesnipperde peterselie en het knoflook.

  14. Verhit 2 eetl. olijfolie in een (grill)pan. Kruid de koteletten aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak 2 à 3 min. aan elke kant.

  15. Afwerking:
  16. Lepel een beetje peterseliedressing over de lamskoteletten en geef er de koolrabigratin bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de koolrabi's en de aardappelen en snij in dunne schijfjes van max. 1/2 cm dik.

  4. Snij 2 knoflookteentjes in 2.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verwarm de room samen met een in 2 gesneden knoflookteentje in een steelpannetje. Neem van het vuur en laat 10 min. trekken.

  8. Bestrijk ondertussen een ovenschaal goed met het andere in 2 gesneden knoflookteentje en besmeer met de boter.

  9. Leg afwisselend aardappel- en koolrabischijfjes dakpansgewijs in de ovenschaal en kruid elke laag lichtjes met de tijm, zwarte peper en zout.

  10. Verwijder het knoflook uit de room en giet over de aardappelen en de koolrabi.

  11. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verwijder daarna de aluminiumfolie en bak nog 40 min. gaar en mooi bruin.

  13. Hak ondertussen de blaadjes peterselie heel fijn. Snipper het overige knoflookteentje fijn. Meng 2 eetl. olijfolie met de fijngesnipperde peterselie en het knoflook.

  14. Verhit 2 eetl. olijfolie in een (grill)pan. Kruid de koteletten aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak 2 à 3 min. aan elke kant.

  15. Afwerking:
  16. Lepel een beetje peterseliedressing over de lamskoteletten en geef er de koolrabigratin bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 53.6 g
Koolhydraat 33.2 g
Eiwit 40.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Château Larose-Trintaudon - Cru Bourgeois - A.O.P. Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal