Aardappel-spekspiesje met kastanjechampignons
Aardappel-spekspiesje met kastanjechampignons

Aardappel-spekspiesje met kastanjechampignons

Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 84 kcal
Vet 5.3 g
Koolhydraat 4.2 g
Eiwit 4.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 10 à 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snij intussen het spek in 10 gelijke stukjes.

  4. Steek elke krielaardappel op een brochettestokje, samen met een stukje gerookt spek, een kastanjechampignon en een kerstomaat.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de spiesjes 5 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met Italiaanse kruiden.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 10 à 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snij intussen het spek in 10 gelijke stukjes.

  4. Steek elke krielaardappel op een brochettestokje, samen met een stukje gerookt spek, een kastanjechampignon en een kerstomaat.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de spiesjes 5 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met Italiaanse kruiden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 84 kcal
Vet 5.3 g
Koolhydraat 4.2 g
Eiwit 4.7 g

Bekijk het recept digitaal