- Bewaar

- Bewaar
Aardappelbootje met spekjes en tuinkers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(± 25 min. + afkoelen)
-
Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Snipper intussen de sjalot fijn en pluk de tuinkers.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Snij in de lengte een hoedje van de aardappelen. Hol de aardappelen uit met een koffielepel en hou het vruchtvlees apart.
-
Bak de spekblokjes ± 3 min in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Plet het vruchtvlees van de aardappelen (met een pureestamper) en meng er de zure room, de fijngesnipperde sjalot, de spekblokjes en de tuinkers onder. Kruid met peper en zout.
-
Schep de vulling in de uitgeholde aardappelen en verdeel er de geraspte kaas over. Verdeel de boter in klontjes over de kaas en zet 15 à 20 min. in de oven.
Variant met vis: snij 4 sneetjes gerookte zalm in reepjes en meng samen met 125 ml zure room en 3 fijngesneden lente-uitjes onder het vruchtvlees van de aardappelen. Vul er de aardappelen mee en werk af met 125 g noordzeegarnalen en 1 bakje tuinkers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(± 25 min. + afkoelen)
-
Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Snipper intussen de sjalot fijn en pluk de tuinkers.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Snij in de lengte een hoedje van de aardappelen. Hol de aardappelen uit met een koffielepel en hou het vruchtvlees apart.
-
Bak de spekblokjes ± 3 min in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Plet het vruchtvlees van de aardappelen (met een pureestamper) en meng er de zure room, de fijngesnipperde sjalot, de spekblokjes en de tuinkers onder. Kruid met peper en zout.
-
Schep de vulling in de uitgeholde aardappelen en verdeel er de geraspte kaas over. Verdeel de boter in klontjes over de kaas en zet 15 à 20 min. in de oven.
Variant met vis: snij 4 sneetjes gerookte zalm in reepjes en meng samen met 125 ml zure room en 3 fijngesneden lente-uitjes onder het vruchtvlees van de aardappelen. Vul er de aardappelen mee en werk af met 125 g noordzeegarnalen en 1 bakje tuinkers.