Aardappelbootje met spekjes en tuinkers
Aardappelbootje met spekjes en tuinkers

Aardappelbootje met spekjes en tuinkers

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 479 kcal
Vet 37.2 g
Koolhydraat 14.6 g
Eiwit 21.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 25 min. + afkoelen)

  3. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Snipper intussen de sjalot fijn en pluk de tuinkers.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Snij in de lengte een hoedje van de aardappelen. Hol de aardappelen uit met een koffielepel en hou het vruchtvlees apart.

  8. Bak de spekblokjes ± 3 min in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Plet het vruchtvlees van de aardappelen (met een pureestamper) en meng er de zure room, de fijngesnipperde sjalot, de spekblokjes en de tuinkers onder. Kruid met peper en zout.

  10. Schep de vulling in de uitgeholde aardappelen en verdeel er de geraspte kaas over. Verdeel de boter in klontjes over de kaas en zet 15 à 20 min. in de oven.

Tip

Variant met vis: snij 4 sneetjes gerookte zalm in reepjes en meng samen met 125 ml zure room en 3 fijngesneden lente-uitjes onder het vruchtvlees van de aardappelen. Vul er de aardappelen mee en werk af met 125 g noordzeegarnalen en 1 bakje tuinkers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 25 min. + afkoelen)

  3. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Snipper intussen de sjalot fijn en pluk de tuinkers.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Snij in de lengte een hoedje van de aardappelen. Hol de aardappelen uit met een koffielepel en hou het vruchtvlees apart.

  8. Bak de spekblokjes ± 3 min in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Plet het vruchtvlees van de aardappelen (met een pureestamper) en meng er de zure room, de fijngesnipperde sjalot, de spekblokjes en de tuinkers onder. Kruid met peper en zout.

  10. Schep de vulling in de uitgeholde aardappelen en verdeel er de geraspte kaas over. Verdeel de boter in klontjes over de kaas en zet 15 à 20 min. in de oven.

Tip

Variant met vis: snij 4 sneetjes gerookte zalm in reepjes en meng samen met 125 ml zure room en 3 fijngesneden lente-uitjes onder het vruchtvlees van de aardappelen. Vul er de aardappelen mee en werk af met 125 g noordzeegarnalen en 1 bakje tuinkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 479 kcal
Vet 37.2 g
Koolhydraat 14.6 g
Eiwit 21.3 g

Bekijk het recept digitaal