Aardappelen in een kruidig korstje
Aardappelen in een kruidig korstje

Aardappelen in een kruidig korstje

55 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 266 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 29.3 g
Eiwit 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Boen de ongeschilde aardappelen schoon en snij in de lengte in 8.

  3. Pers het knoflook en meng met de kruiden en de olijfolie.

  4. Bereiding:
  5. Doe de aardappelen in een brede ovenschaal en verdeel er het kruidenmengsel over. Roer goed om.

  6. Bedek met een vel aluminiumfolie en maak een gaatje in het midden. Schuif gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  7. Haal de aluminiumfolie eraf, roer goed om en schuif nog 15 à 20 min. in de oven, tot de aardappelen gaar zijn.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Boen de ongeschilde aardappelen schoon en snij in de lengte in 8.

  3. Pers het knoflook en meng met de kruiden en de olijfolie.

  4. Bereiding:
  5. Doe de aardappelen in een brede ovenschaal en verdeel er het kruidenmengsel over. Roer goed om.

  6. Bedek met een vel aluminiumfolie en maak een gaatje in het midden. Schuif gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  7. Haal de aluminiumfolie eraf, roer goed om en schuif nog 15 à 20 min. in de oven, tot de aardappelen gaar zijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 266 kcal
Vet 15.1 g
Koolhydraat 29.3 g
Eiwit 3.2 g

Bekijk het recept digitaal