Aardappelen met citroenboter en vismignonettes in preisaus
Aardappelen met citroenboter en vismignonettes in preisaus

Aardappelen met citroenboter en vismignonettes in preisaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 420 kcal
Vet 11.9 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 43.7 g
Suiker 7.6 g
Vezel 7 g
Eiwit 31.1 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de mignonettes oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij de preien in fijne ringen van 1/2 cm.

  5. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Snij de citroen in 2 en pers 1 helft. Snij de andere helft in gelijke kwartjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Smelt 3 eetl. boter in een grote kookpot en roerbak de prei 5 min.

  11. Bestrooi met de bloem en roer goed. Overgiet met de melk en laat al roerend lichtjes opstijven. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat smelten in de saus.

  12. Schik de mignonettes in een ovenschaal en overgiet met de preisaus. Bestrooi met de emmentaler en zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water, samen met het laurierblaadje. Giet af en verwijder het laurierblaadje.

  14. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en roer er het citroensap en het bieslook onder. Giet over de aardappelen. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de mignonettes met wat preisaus over de borden en werk af met een kwartje citroen. Serveer met de aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de mignonettes oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij de preien in fijne ringen van 1/2 cm.

  5. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Snij de citroen in 2 en pers 1 helft. Snij de andere helft in gelijke kwartjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Smelt 3 eetl. boter in een grote kookpot en roerbak de prei 5 min.

  11. Bestrooi met de bloem en roer goed. Overgiet met de melk en laat al roerend lichtjes opstijven. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat smelten in de saus.

  12. Schik de mignonettes in een ovenschaal en overgiet met de preisaus. Bestrooi met de emmentaler en zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water, samen met het laurierblaadje. Giet af en verwijder het laurierblaadje.

  14. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en roer er het citroensap en het bieslook onder. Giet over de aardappelen. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de mignonettes met wat preisaus over de borden en werk af met een kwartje citroen. Serveer met de aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 420 kcal
Vet 11.9 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 43.7 g
Suiker 7.6 g
Vezel 7 g
Eiwit 31.1 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Lazy Bear Chardonnay Lordi Region California - Verenigde Staten

Bekijk het recept digitaal