Aardappelgratin met kip, spruiten en paprika
Aardappelgratin met kip, spruiten en paprika

Aardappelgratin met kip, spruiten en paprika

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 30.7 g
Verzadigd vet 14.8 g
Koolhydraat 43.2 g
Suiker 8.4 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 40.4 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het voetje van de spruiten en snij de rest fijn.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de diepgevroren ui, het knoflook en de spruiten 6 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat nog 2 min. stoven.

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de kippenblokjes goudbruin. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Doe er de aardappelschijfjes bij en roerbak nog 2 min.

  8. Verdeel de kip, de aardappelen en de groenten over een ovenschaal. Meng er de helft van de geraspte kaas onder en overgiet met de room. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

  9. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het voetje van de spruiten en snij de rest fijn.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de diepgevroren ui, het knoflook en de spruiten 6 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat nog 2 min. stoven.

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de kippenblokjes goudbruin. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Doe er de aardappelschijfjes bij en roerbak nog 2 min.

  8. Verdeel de kip, de aardappelen en de groenten over een ovenschaal. Meng er de helft van de geraspte kaas onder en overgiet met de room. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

  9. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 30.7 g
Verzadigd vet 14.8 g
Koolhydraat 43.2 g
Suiker 8.4 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 40.4 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn Morgon A.O.P. 'Les Charmes' Cru du Beaujolais

Bekijk het recept digitaal