- Bewaar

- Bewaar
Aardappelgratin met vis en witloof
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve - Cave de Viré
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukjes van 2 cm.
-
Kook de aardappelen 20 min. in de schil, pel ze en snij in schijfjes van 0,5 cm.
-
Meng het paneermeel met de geraspte kaas.
-
Bereiding:
-
Strijk een ovenschotel in met 1 koffiel. boter en leg er de schijfjes aardappel dakpansgewijs in.
-
Leg de diepgevroren stukken vis naast elkaar op de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
-
Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en bak de stukjes witloof ongeveer 5 min. Bestrooi met de bloem en roer alles goed onder elkaar. Giet er beetje bij beetje de melk bij tot u een licht gebonden, gladde saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de witloofmengeling over de vis en bestrooi met de mengeling van kaas en paneermeel.
-
Zet de ovenschotel 45 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Zet de laatste 3 min. onder de grill, zo krijgt u een mooie bruine korst.
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve - Cave de Viré
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukjes van 2 cm.
-
Kook de aardappelen 20 min. in de schil, pel ze en snij in schijfjes van 0,5 cm.
-
Meng het paneermeel met de geraspte kaas.
-
Bereiding:
-
Strijk een ovenschotel in met 1 koffiel. boter en leg er de schijfjes aardappel dakpansgewijs in.
-
Leg de diepgevroren stukken vis naast elkaar op de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
-
Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en bak de stukjes witloof ongeveer 5 min. Bestrooi met de bloem en roer alles goed onder elkaar. Giet er beetje bij beetje de melk bij tot u een licht gebonden, gladde saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de witloofmengeling over de vis en bestrooi met de mengeling van kaas en paneermeel.
-
Zet de ovenschotel 45 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Zet de laatste 3 min. onder de grill, zo krijgt u een mooie bruine korst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve - Cave de Viré