Aardappelgratin met vis en witloof
Aardappelgratin met vis en witloof

Aardappelgratin met vis en witloof

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 622 kcal
Vet 23.6 g
Koolhydraat 50.4 g
Eiwit 52.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukjes van 2 cm.

  3. Kook de aardappelen 20 min. in de schil, pel ze en snij in schijfjes van 0,5 cm.

  4. Meng het paneermeel met de geraspte kaas.

  5. Bereiding:
  6. Strijk een ovenschotel in met 1 koffiel. boter en leg er de schijfjes aardappel dakpansgewijs in.

  7. Leg de diepgevroren stukken vis naast elkaar op de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.

  8. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en bak de stukjes witloof ongeveer 5 min. Bestrooi met de bloem en roer alles goed onder elkaar. Giet er beetje bij beetje de melk bij tot u een licht gebonden, gladde saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Giet de witloofmengeling over de vis en bestrooi met de mengeling van kaas en paneermeel.

  10. Zet de ovenschotel 45 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Zet de laatste 3 min. onder de grill, zo krijgt u een mooie bruine korst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukjes van 2 cm.

  3. Kook de aardappelen 20 min. in de schil, pel ze en snij in schijfjes van 0,5 cm.

  4. Meng het paneermeel met de geraspte kaas.

  5. Bereiding:
  6. Strijk een ovenschotel in met 1 koffiel. boter en leg er de schijfjes aardappel dakpansgewijs in.

  7. Leg de diepgevroren stukken vis naast elkaar op de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.

  8. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en bak de stukjes witloof ongeveer 5 min. Bestrooi met de bloem en roer alles goed onder elkaar. Giet er beetje bij beetje de melk bij tot u een licht gebonden, gladde saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Giet de witloofmengeling over de vis en bestrooi met de mengeling van kaas en paneermeel.

  10. Zet de ovenschotel 45 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Zet de laatste 3 min. onder de grill, zo krijgt u een mooie bruine korst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 622 kcal
Vet 23.6 g
Koolhydraat 50.4 g
Eiwit 52.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve - Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal