Aardappelgratin met witloof en cheddarkaas
Aardappelgratin met witloof en cheddarkaas

Aardappelgratin met witloof en cheddarkaas

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 993 kcal
Vet 69.4 g
Koolhydraat 58.2 g
Eiwit 33.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aardappelen in dunne schijven van 2 mm.

  3. Snij de witloofstronken fijn en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet bruin worden.

  4. Rasp 1/3 van de kaas en snij de rest in blokjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Maak de vinaigrette: doe de olijfolie, de mosterd en de azijn in een bokaaltje, sluit het deksel en schud goed.

  7. Laat de linzen 30 min. koken, met 1 laurierblad en 1 blokje groentebouillon. Laat uitlekken en afkoelen.

  8. Bereiding:
  9. Schik in een grote ovenschotel, in afwisselende laagjes: aardappelschijfjes, witloof, noten, kaasblokjes, geperste look, tijm, rozemarijn, oregano, paprika, peper en zout. Ga door tot alle ingrediënten op zijn. Let er op te eindigen met een laagje aardappelschijfjes en geraspte kaas. Verdeel er 2 eetl. boter over.

  10. Giet er de room en de melk gelijkmatig over en zet 65 min. in een voorverwarmde oven (200 °C).

  11. Afwerking:
  12. Meng de sla met tomaatjes, blaadjes tuinkers, lente-uisnippers, linzen en vinaigrette. Dien op samen met de aardappelgratin.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aardappelen in dunne schijven van 2 mm.

  3. Snij de witloofstronken fijn en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet bruin worden.

  4. Rasp 1/3 van de kaas en snij de rest in blokjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Maak de vinaigrette: doe de olijfolie, de mosterd en de azijn in een bokaaltje, sluit het deksel en schud goed.

  7. Laat de linzen 30 min. koken, met 1 laurierblad en 1 blokje groentebouillon. Laat uitlekken en afkoelen.

  8. Bereiding:
  9. Schik in een grote ovenschotel, in afwisselende laagjes: aardappelschijfjes, witloof, noten, kaasblokjes, geperste look, tijm, rozemarijn, oregano, paprika, peper en zout. Ga door tot alle ingrediënten op zijn. Let er op te eindigen met een laagje aardappelschijfjes en geraspte kaas. Verdeel er 2 eetl. boter over.

  10. Giet er de room en de melk gelijkmatig over en zet 65 min. in een voorverwarmde oven (200 °C).

  11. Afwerking:
  12. Meng de sla met tomaatjes, blaadjes tuinkers, lente-uisnippers, linzen en vinaigrette. Dien op samen met de aardappelgratin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 993 kcal
Vet 69.4 g
Koolhydraat 58.2 g
Eiwit 33.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Cuma Cabernet Sauvignon Michel Torino Estate Argentinië Wijn Pinot Gris 'Strangenberg' A.C. Alsace

Bekijk het recept digitaal