- Bewaar

- Bewaar
Aardappelgratin met witloof en cheddarkaas
Onze drankensuggesties
Wijn Cuma Cabernet Sauvignon Michel Torino Estate Argentinië Wijn Pinot Gris 'Strangenberg' A.C. Alsace
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de aardappelen in dunne schijven van 2 mm.
-
Snij de witloofstronken fijn en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet bruin worden.
-
Rasp 1/3 van de kaas en snij de rest in blokjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Maak de vinaigrette: doe de olijfolie, de mosterd en de azijn in een bokaaltje, sluit het deksel en schud goed.
-
Laat de linzen 30 min. koken, met 1 laurierblad en 1 blokje groentebouillon. Laat uitlekken en afkoelen.
-
Bereiding:
-
Schik in een grote ovenschotel, in afwisselende laagjes: aardappelschijfjes, witloof, noten, kaasblokjes, geperste look, tijm, rozemarijn, oregano, paprika, peper en zout. Ga door tot alle ingrediënten op zijn. Let er op te eindigen met een laagje aardappelschijfjes en geraspte kaas. Verdeel er 2 eetl. boter over.
-
Giet er de room en de melk gelijkmatig over en zet 65 min. in een voorverwarmde oven (200 °C).
-
Afwerking:
-
Meng de sla met tomaatjes, blaadjes tuinkers, lente-uisnippers, linzen en vinaigrette. Dien op samen met de aardappelgratin.
Onze drankensuggesties
Wijn Cuma Cabernet Sauvignon Michel Torino Estate Argentinië Wijn Pinot Gris 'Strangenberg' A.C. Alsace
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de aardappelen in dunne schijven van 2 mm.
-
Snij de witloofstronken fijn en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet bruin worden.
-
Rasp 1/3 van de kaas en snij de rest in blokjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Maak de vinaigrette: doe de olijfolie, de mosterd en de azijn in een bokaaltje, sluit het deksel en schud goed.
-
Laat de linzen 30 min. koken, met 1 laurierblad en 1 blokje groentebouillon. Laat uitlekken en afkoelen.
-
Bereiding:
-
Schik in een grote ovenschotel, in afwisselende laagjes: aardappelschijfjes, witloof, noten, kaasblokjes, geperste look, tijm, rozemarijn, oregano, paprika, peper en zout. Ga door tot alle ingrediënten op zijn. Let er op te eindigen met een laagje aardappelschijfjes en geraspte kaas. Verdeel er 2 eetl. boter over.
-
Giet er de room en de melk gelijkmatig over en zet 65 min. in een voorverwarmde oven (200 °C).
-
Afwerking:
-
Meng de sla met tomaatjes, blaadjes tuinkers, lente-uisnippers, linzen en vinaigrette. Dien op samen met de aardappelgratin.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Cuma Cabernet Sauvignon Michel Torino Estate Argentinië Wijn Pinot Gris 'Strangenberg' A.C. Alsace