- Bewaar

- Bewaar
Aardappelkoekjes met Oud-Bruggekaas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Kook de geschilde aardappelen gaar in lichtgezouten water en steek ze door tot een fijne puree.
-
Snij de Oud-Bruggekaas in blokjes en de Ardense ham in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de puree.
-
Kruid met nootmuskaat, peper en zout (gebruik niet te veel zout, de kaas en de ham zijn al gezouten). Voeg een weinig melk toe, tot u een gladde maar toch stevige puree bekomt.
-
Vorm met deze puree koekjes van ± 10 x 6 cm en 3 cm dik. Werk af door er met een vork streepmotieven in te maken. Schep ze in een ovenschotel.
-
Bestrooi met paneermeel en leg er enkele nootjes boter op.
-
Laat ± 10 min. bakken in de voorverwarmde oven op 200 °C. Zet indien nodig nog even onder de grill om te kleuren.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Kook de geschilde aardappelen gaar in lichtgezouten water en steek ze door tot een fijne puree.
-
Snij de Oud-Bruggekaas in blokjes en de Ardense ham in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de puree.
-
Kruid met nootmuskaat, peper en zout (gebruik niet te veel zout, de kaas en de ham zijn al gezouten). Voeg een weinig melk toe, tot u een gladde maar toch stevige puree bekomt.
-
Vorm met deze puree koekjes van ± 10 x 6 cm en 3 cm dik. Werk af door er met een vork streepmotieven in te maken. Schep ze in een ovenschotel.
-
Bestrooi met paneermeel en leg er enkele nootjes boter op.
-
Laat ± 10 min. bakken in de voorverwarmde oven op 200 °C. Zet indien nodig nog even onder de grill om te kleuren.