Aardappelkoekjes met Oud-Bruggekaas
Aardappelkoekjes met Oud-Bruggekaas

Aardappelkoekjes met Oud-Bruggekaas

40 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 445 kcal
Vet 22.3 g
Koolhydraat 39.8 g
Eiwit 21.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de geschilde aardappelen gaar in lichtgezouten water en steek ze door tot een fijne puree.

  3. Snij de Oud-Bruggekaas in blokjes en de Ardense ham in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de puree.

  4. Kruid met nootmuskaat, peper en zout (gebruik niet te veel zout, de kaas en de ham zijn al gezouten). Voeg een weinig melk toe, tot u een gladde maar toch stevige puree bekomt.

  5. Vorm met deze puree koekjes van ± 10 x 6 cm en 3 cm dik. Werk af door er met een vork streepmotieven in te maken. Schep ze in een ovenschotel.

  6. Bestrooi met paneermeel en leg er enkele nootjes boter op.

  7. Laat ± 10 min. bakken in de voorverwarmde oven op 200 °C. Zet indien nodig nog even onder de grill om te kleuren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de geschilde aardappelen gaar in lichtgezouten water en steek ze door tot een fijne puree.

  3. Snij de Oud-Bruggekaas in blokjes en de Ardense ham in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de puree.

  4. Kruid met nootmuskaat, peper en zout (gebruik niet te veel zout, de kaas en de ham zijn al gezouten). Voeg een weinig melk toe, tot u een gladde maar toch stevige puree bekomt.

  5. Vorm met deze puree koekjes van ± 10 x 6 cm en 3 cm dik. Werk af door er met een vork streepmotieven in te maken. Schep ze in een ovenschotel.

  6. Bestrooi met paneermeel en leg er enkele nootjes boter op.

  7. Laat ± 10 min. bakken in de voorverwarmde oven op 200 °C. Zet indien nodig nog even onder de grill om te kleuren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 445 kcal
Vet 22.3 g
Koolhydraat 39.8 g
Eiwit 21.3 g

Bekijk het recept digitaal