Aardappelpannetje met champignons, tonijn en spiegelei
Aardappelpannetje met champignons, tonijn en spiegelei

Aardappelpannetje met champignons, tonijn en spiegelei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 383 kcal
Vet 15.3 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 27.7 g
Suiker 5.8 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 31 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Laat de tonijn uitlekken en prak met een vork.

  5. Snij de courgette in blokjes van 1 cm.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalotten en het knoflook 1 min.

  9. Meng er de aardappelblokjes, de champignons en de courgette onder en roerbak 10 min. Meng er de peterselie en de tonijn onder en kruid met peper en zout.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak 4 spiegeleieren.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel het aardappelpannetje over de borden en schik er een spiegelei op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Laat de tonijn uitlekken en prak met een vork.

  5. Snij de courgette in blokjes van 1 cm.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalotten en het knoflook 1 min.

  9. Meng er de aardappelblokjes, de champignons en de courgette onder en roerbak 10 min. Meng er de peterselie en de tonijn onder en kruid met peper en zout.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak 4 spiegeleieren.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel het aardappelpannetje over de borden en schik er een spiegelei op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 383 kcal
Vet 15.3 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 27.7 g
Suiker 5.8 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 31 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Zomerbier Blond abdijbier Wijn JP. Chenet Grenache-Cinsault 2020 I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal