Aardappelpannetje met groenekool en kotelet
Aardappelpannetje met groenekool en kotelet

Aardappelpannetje met groenekool en kotelet

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2540 kj
Energie 607 kcal
Vet 28.8 g
Verzadigd vet 12.4 g
Koolhydraat 39.1 g
Suiker 11.1 g
Vezel 13.5 g
Eiwit 41.3 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Verwijder de dikke nerf in het midden van elk blad groenekool. Snij de rest in fijne reepjes. Snij de champignons in 4.

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Kook intussen de groenekool 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  5. Smelt 1/3 van de boter in een kookpot en stoof de groenekool 5 min. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Smelt 1/3 van de boter in een pan en bak de champignons en de krieltjes 10 min. Meng samen met de mosterd onder de groenekool.

  7. Smelt intussen de rest van de boter in een braadpan en bak het vlees goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout en laat nog 6 min. verder bakken.

Tip

Baby +6 maand Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 75 g krielaardappelen en snij samen met 75 g champignons in stukjes. Snij 75 g lage rib van varken in stukjes. 2 Kook de krieltjes 20 min. in ongezouten water. Voeg na 5 min. de champignons toe. Doe er na 15 min. het vlees bij. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Verwijder de dikke nerf in het midden van elk blad groenekool. Snij de rest in fijne reepjes. Snij de champignons in 4.

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Kook intussen de groenekool 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  5. Smelt 1/3 van de boter in een kookpot en stoof de groenekool 5 min. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Smelt 1/3 van de boter in een pan en bak de champignons en de krieltjes 10 min. Meng samen met de mosterd onder de groenekool.

  7. Smelt intussen de rest van de boter in een braadpan en bak het vlees goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout en laat nog 6 min. verder bakken.

Tip

Baby +6 maand Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 75 g krielaardappelen en snij samen met 75 g champignons in stukjes. Snij 75 g lage rib van varken in stukjes. 2 Kook de krieltjes 20 min. in ongezouten water. Voeg na 5 min. de champignons toe. Doe er na 15 min. het vlees bij. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2540 kj
Energie 607 kcal
Vet 28.8 g
Verzadigd vet 12.4 g
Koolhydraat 39.1 g
Suiker 11.1 g
Vezel 13.5 g
Eiwit 41.3 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal