Aardappelpannetje met spek en duo van asperges
Aardappelpannetje met spek en duo van asperges

Aardappelpannetje met spek en duo van asperges

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 23.4 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 32.9 g
Suiker 6.2 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 19.6 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de witte asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij in 2.

  4. Snij het harde uiteinde van de groene-aspergepunten.

  5. Snij de champignons in 2 of 4.

  6. Snij de krieltjes middendoor.

  7. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. glazig.

  10. Voeg de spekblokjes toe en laat 2 à 3 min. bakken.

  11. Roer er de krieljtes en de champignons onder en laat nog 3 à 5 min. bakken.

  12. Voeg de witte asperges toe en overgiet met de room. Kruid met zwarte peper en zout en laat ± 10 min. garen op een zacht vuur. Voeg na 5 min. de aspergepunten toe.

  13. Roer er de spinazie onder en laat even slinken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de witte asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij in 2.

  4. Snij het harde uiteinde van de groene-aspergepunten.

  5. Snij de champignons in 2 of 4.

  6. Snij de krieltjes middendoor.

  7. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. glazig.

  10. Voeg de spekblokjes toe en laat 2 à 3 min. bakken.

  11. Roer er de krieljtes en de champignons onder en laat nog 3 à 5 min. bakken.

  12. Voeg de witte asperges toe en overgiet met de room. Kruid met zwarte peper en zout en laat ± 10 min. garen op een zacht vuur. Voeg na 5 min. de aspergepunten toe.

  13. Roer er de spinazie onder en laat even slinken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 23.4 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 32.9 g
Suiker 6.2 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 19.6 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier met fruitige, lichtzoete smaak, toetsen van karamel en een fi jne afdronk. Wijn Michel Torino `Colección' Torrontés - Cafayate Valley - Argentinië Bijzonder geurige wijn met aroma's van groene appel en rozen. Fijne, frisse smaak boordevol exotische toetsen.

Bekijk het recept digitaal