- Bewaar

- Bewaar
Aardappelschotel met ham en prei
Onze drankensuggesties
Wijn Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 1/2 cm. Kook ze gedurende 3 min. in lichtgezouten water.
-
Snij de prei in de lengte middendoor en dan in fijne halve ringen.
-
Snij de sneetjes ham in reepjes.
-
Snij de mozzarella in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 4 eetl. boter in een grote kookpot en bak de halve preiringen gedurende ± 5 min.
-
Bestrooi de prei met de bloem en roer goed. Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer tot een goed gebonden saus. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Beboter een ovenschotel (met 1 koffiel. boter). Plaats een laagje met de schijfjes aardappel in de schotel, bestrooi met de hamreepjes en leg er de mozzarellaschijfjes op. Giet er de preisaus over.
-
Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 à 3 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op.
U kan deze ovenschotel de dag voordien klaarmaken tot en met stap 3. Zet hem dan 40 min. in de oven. KIDS AAN DE SLAG Terwijl u de prei snijdt kan uw kind de ham in reepjes of stukjes scheuren. Iets wat het zelf voor een stuk heeft klaargemaakt, smaakt dubbel zo lekker.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 1/2 cm. Kook ze gedurende 3 min. in lichtgezouten water.
-
Snij de prei in de lengte middendoor en dan in fijne halve ringen.
-
Snij de sneetjes ham in reepjes.
-
Snij de mozzarella in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 4 eetl. boter in een grote kookpot en bak de halve preiringen gedurende ± 5 min.
-
Bestrooi de prei met de bloem en roer goed. Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer tot een goed gebonden saus. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Beboter een ovenschotel (met 1 koffiel. boter). Plaats een laagje met de schijfjes aardappel in de schotel, bestrooi met de hamreepjes en leg er de mozzarellaschijfjes op. Giet er de preisaus over.
-
Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 à 3 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op.
U kan deze ovenschotel de dag voordien klaarmaken tot en met stap 3. Zet hem dan 40 min. in de oven. KIDS AAN DE SLAG Terwijl u de prei snijdt kan uw kind de ham in reepjes of stukjes scheuren. Iets wat het zelf voor een stuk heeft klaargemaakt, smaakt dubbel zo lekker.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon Villages