Aardappeltortilla met chorizo
Aardappeltortilla met chorizo

Aardappeltortilla met chorizo

Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 57 kcal
Vet 3.3 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 4.2 g
Suiker 0.9 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 2.2 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  3. Verwijder het vel van de chorizoworst en snij in schijfjes.

  4. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 cm.

  5. Laat de paprika's uitlekken. Snij in kleine stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en stoof de ui en het knoflook glazig. Roer regelmatig.

  9. Voeg de chorizo toe en roerbak 5 min.

  10. Klop de eieren los en kruid met zwarte peper, zout en het paprikapoeder. Meng er de chorizo, de aardappelblokjes, de ui, het knoflook en de gegrilde paprika's onder.

  11. Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal en giet het eiermengsel erin. Zorg dat de aardappelen mooi verspreid zijn. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal de tortilla uit de oven en laat lichtjes afkoelen zodat hij goed stevig is.

  13. Meng intussen de pittige slamix met 1 eetl. olijfolie en de wittewijnazijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Snij de tortilla in 20 hapklare stukjes.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de slamix over serveerschaaltjes en zet er een stukje tortilla op. Serveer warm of koud.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  3. Verwijder het vel van de chorizoworst en snij in schijfjes.

  4. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 cm.

  5. Laat de paprika's uitlekken. Snij in kleine stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en stoof de ui en het knoflook glazig. Roer regelmatig.

  9. Voeg de chorizo toe en roerbak 5 min.

  10. Klop de eieren los en kruid met zwarte peper, zout en het paprikapoeder. Meng er de chorizo, de aardappelblokjes, de ui, het knoflook en de gegrilde paprika's onder.

  11. Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal en giet het eiermengsel erin. Zorg dat de aardappelen mooi verspreid zijn. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal de tortilla uit de oven en laat lichtjes afkoelen zodat hij goed stevig is.

  13. Meng intussen de pittige slamix met 1 eetl. olijfolie en de wittewijnazijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Snij de tortilla in 20 hapklare stukjes.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de slamix over serveerschaaltjes en zet er een stukje tortilla op. Serveer warm of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 57 kcal
Vet 3.3 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 4.2 g
Suiker 0.9 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 2.2 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal