- Bewaar

- Bewaar
Aardappeltortilla met chorizo
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de rode ui en het knoflook fijn.
-
Verwijder het vel van de chorizoworst en snij in schijfjes.
-
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 cm.
-
Laat de paprika's uitlekken. Snij in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en stoof de ui en het knoflook glazig. Roer regelmatig.
-
Voeg de chorizo toe en roerbak 5 min.
-
Klop de eieren los en kruid met zwarte peper, zout en het paprikapoeder. Meng er de chorizo, de aardappelblokjes, de ui, het knoflook en de gegrilde paprika's onder.
-
Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal en giet het eiermengsel erin. Zorg dat de aardappelen mooi verspreid zijn. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de tortilla uit de oven en laat lichtjes afkoelen zodat hij goed stevig is.
-
Meng intussen de pittige slamix met 1 eetl. olijfolie en de wittewijnazijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Snij de tortilla in 20 hapklare stukjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de slamix over serveerschaaltjes en zet er een stukje tortilla op. Serveer warm of koud.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de rode ui en het knoflook fijn.
-
Verwijder het vel van de chorizoworst en snij in schijfjes.
-
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 cm.
-
Laat de paprika's uitlekken. Snij in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en stoof de ui en het knoflook glazig. Roer regelmatig.
-
Voeg de chorizo toe en roerbak 5 min.
-
Klop de eieren los en kruid met zwarte peper, zout en het paprikapoeder. Meng er de chorizo, de aardappelblokjes, de ui, het knoflook en de gegrilde paprika's onder.
-
Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal en giet het eiermengsel erin. Zorg dat de aardappelen mooi verspreid zijn. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de tortilla uit de oven en laat lichtjes afkoelen zodat hij goed stevig is.
-
Meng intussen de pittige slamix met 1 eetl. olijfolie en de wittewijnazijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Snij de tortilla in 20 hapklare stukjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de slamix over serveerschaaltjes en zet er een stukje tortilla op. Serveer warm of koud.