Aardbeientrifle met vanilleroom en madeirakoekjes
Aardbeientrifle met vanilleroom en madeirakoekjes

Aardbeientrifle met vanilleroom en madeirakoekjes

15 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 502 kcal
Energie 2100 kj
Vet 31.2 g
Verzadigd vet 19.1 g
Koolhydraat 44 g
Suiker 31.9 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 10.6 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Snij het vanillestokje in de lengte middendoor en schraap er het merg uit. Meng de mascarpone met de yoghurt, de suiker en het merg van de vanillestok.

  3. Breek de madeirakoekjes in stukken en besprenkel met de limoncello.

  4. Hou voor elk glaasje een middelgrote aardbei apart voor de afwerking en snij de rest in plakjes.

  5. Rooster de amandelschilfers lichtbruin zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  6. Schep een laagje mascarponemengsel in mooie glazen. Bestrooi met een laagje koekjes en lepel er een nieuwe laag mascarpone over. Bestrooi opnieuw met een laag koekjes en verdeel er de plakjes aardbei over. Eindig met een laag mascarpone.

  7. Werk elk glaasje af met een hele aardbei, geroosterde amandelschilfers en een blaadje munt.

Tip

- Deze trifle kan u makkelijk vooraf klaarmaken voor grote groepen. Zet dan wel koel weg. - Voor een kindervariant laat u de limoncello weg.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Snij het vanillestokje in de lengte middendoor en schraap er het merg uit. Meng de mascarpone met de yoghurt, de suiker en het merg van de vanillestok.

  3. Breek de madeirakoekjes in stukken en besprenkel met de limoncello.

  4. Hou voor elk glaasje een middelgrote aardbei apart voor de afwerking en snij de rest in plakjes.

  5. Rooster de amandelschilfers lichtbruin zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  6. Schep een laagje mascarponemengsel in mooie glazen. Bestrooi met een laagje koekjes en lepel er een nieuwe laag mascarpone over. Bestrooi opnieuw met een laag koekjes en verdeel er de plakjes aardbei over. Eindig met een laag mascarpone.

  7. Werk elk glaasje af met een hele aardbei, geroosterde amandelschilfers en een blaadje munt.

Tip

- Deze trifle kan u makkelijk vooraf klaarmaken voor grote groepen. Zet dan wel koel weg. - Voor een kindervariant laat u de limoncello weg.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 502 kcal
Energie 2100 kj
Vet 31.2 g
Verzadigd vet 19.1 g
Koolhydraat 44 g
Suiker 31.9 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 10.6 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Elysis A.O.P. Rosé d'Anjou andere Graindor Deca

Bekijk het recept digitaal