Alaska pollak in de oven met kerstomaat en krieltjes
Alaska pollak in de oven met kerstomaat en krieltjes

Alaska pollak in de oven met kerstomaat en krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Vet 17 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 31.8 g
Suiker 4.4 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 29 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de visfilets volledig ontdooien en dep droog.

  4. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen.

  5. Snipper de platte peterselie en de koriander fijn. Meng met 2 eetl. olijfolie, het limoensap, zwarte peper en zout.

  6. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2. Schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij de komkommer daarna in halvemaantjes van 1/2 cm dik.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn. Meng samen met de sesamzaadjes en de sesamolie onder de stukjes komkommer.

  8. Snij de kerstomaten in dunne schijfjes.

  9. Schil de krielaardappelen.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Leg de visfilets in een ovenschaal. Verdeel er de schijfjes kerstomaat en de kruidenolie over.

  13. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Kook de krielaardappelen ondertussen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  15. Meng de komkommer onder de slamix en breng op smaak met 2 eetl. olijfolie.

  16. Bestrooi de vis net voor het serveren met de limoenzeste.

Tip

Baby eet mee +8 maanden Door de ingrediënten en bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil de krielaardappelen. Verwijder de pitjes uit 1 kerstomaat en schraap de zaadjes uit 50 g komkommer. Snij de groenten in stukjes. 2 Kook 20 g diepgevroren Alaska-pollakfilet 20 min. in een bodempje water. 3 Prak fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de visfilets volledig ontdooien en dep droog.

  4. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen.

  5. Snipper de platte peterselie en de koriander fijn. Meng met 2 eetl. olijfolie, het limoensap, zwarte peper en zout.

  6. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2. Schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij de komkommer daarna in halvemaantjes van 1/2 cm dik.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn. Meng samen met de sesamzaadjes en de sesamolie onder de stukjes komkommer.

  8. Snij de kerstomaten in dunne schijfjes.

  9. Schil de krielaardappelen.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Leg de visfilets in een ovenschaal. Verdeel er de schijfjes kerstomaat en de kruidenolie over.

  13. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Kook de krielaardappelen ondertussen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  15. Meng de komkommer onder de slamix en breng op smaak met 2 eetl. olijfolie.

  16. Bestrooi de vis net voor het serveren met de limoenzeste.

Tip

Baby eet mee +8 maanden Door de ingrediënten en bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil de krielaardappelen. Verwijder de pitjes uit 1 kerstomaat en schraap de zaadjes uit 50 g komkommer. Snij de groenten in stukjes. 2 Kook 20 g diepgevroren Alaska-pollakfilet 20 min. in een bodempje water. 3 Prak fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Vet 17 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 31.8 g
Suiker 4.4 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 29 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva Miguel Torres Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal