- Bewaar
- Bewaar
Alaska pollak in jasje van rode curry en geroosterde pastinaak
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Grand Cru Speciaalbier Wijn Chablis A.O.P. Colruyt Selectie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd +10 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.
-
Schil de pastinaken en snij in stukjes van zo'n 4 cm lang en 2 cm dik.
-
Meng de rodecurrypasta met de yoghurt en 1 eetl. olijfolie. Bestrijk er de bovenkant van de vis mee.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de pastinaak in een ovenschotel. Bedruppel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed door elkaar en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit de rijstolie in een pan die ook in de oven kan. Bak de filets ± 4 min. aan de kant zonder rodecurrysaus. Zet de pan met de vis 6 min. in de warme oven bij de pastinaak.
-
Hak ondertussen de pistachenootjes grof en hak de korianderblaadjes fijn.
-
Meng de geroosterde pastinaak onder de rijst, samen met de pistachenootjes, de rozijnen, 1 eetl. olijfolie en de koriander. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de vis samen met de rijst met geroosterde pastinaak.
Baby eet mee: Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Ingrediënten 20 g Alaska pollakfilet (diepvries) 100 g pastinaak 2 eetl. basmatirijst (gekookt) 3 blaadjes platte peterselie 1 koffiel. plantaardige olie Bereiding (20 min.) 1. Schil de pastinaak en snij in blokjes. 2. Kook of stoom de pastinaakblokjes samen met het stukje vis 15 min. en giet af. 3. Hak intussen de peterselie fijn. 4. Meng de pastinaak en Alaska pollak met de rijst, doe er de olie en peterselie bij en prak alles goed fijn met een vork.
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Grand Cru Speciaalbier Wijn Chablis A.O.P. Colruyt Selectie
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd +10 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.
-
Schil de pastinaken en snij in stukjes van zo'n 4 cm lang en 2 cm dik.
-
Meng de rodecurrypasta met de yoghurt en 1 eetl. olijfolie. Bestrijk er de bovenkant van de vis mee.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de pastinaak in een ovenschotel. Bedruppel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed door elkaar en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit de rijstolie in een pan die ook in de oven kan. Bak de filets ± 4 min. aan de kant zonder rodecurrysaus. Zet de pan met de vis 6 min. in de warme oven bij de pastinaak.
-
Hak ondertussen de pistachenootjes grof en hak de korianderblaadjes fijn.
-
Meng de geroosterde pastinaak onder de rijst, samen met de pistachenootjes, de rozijnen, 1 eetl. olijfolie en de koriander. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de vis samen met de rijst met geroosterde pastinaak.
Baby eet mee: Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Ingrediënten 20 g Alaska pollakfilet (diepvries) 100 g pastinaak 2 eetl. basmatirijst (gekookt) 3 blaadjes platte peterselie 1 koffiel. plantaardige olie Bereiding (20 min.) 1. Schil de pastinaak en snij in blokjes. 2. Kook of stoom de pastinaakblokjes samen met het stukje vis 15 min. en giet af. 3. Hak intussen de peterselie fijn. 4. Meng de pastinaak en Alaska pollak met de rijst, doe er de olie en peterselie bij en prak alles goed fijn met een vork.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Grand Cru Speciaalbier Wijn Chablis A.O.P. Colruyt Selectie