Alaska pollak met preistoemp en zoete worteltjes
Alaska pollak met preistoemp en zoete worteltjes

Alaska pollak met preistoemp en zoete worteltjes

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kcal
Vet 13.3 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 47.8 g
Suiker 23.6 g
Vezel 9 g
Eiwit 27.2 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de vis volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukjes van 2 cm.

  5. Schil de wortelen en snij in staafjes van 5 cm bij 1/2 cm.

  6. Schil de rapen en snij in fijne halvemaantjes.

  7. Snij het wit van de preien in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  8. Snipper de sjalot fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer, samen met de room.

  12. Smelt intussen 1 eetl. boter in de kookpot met een dikke bodem en stoof de prei 5 à 8 min. Meng onder de puree en kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  13. Leg de vis in eenovenschaal en bedek met de preistoemp. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Smelt intussen 1 eetl. boter in de kookpot met dikke bodem en stoof de sjalot, de wortelen en de rapen 5 à 8 min. Roer regelmatig. Voeg de honing en 2 dl water toe en verkruimel er het halve blokje bouillon over. Laat 10 à 15 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur tot het vocht volledig verdampt is. Kruid met de tijm, peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de vis volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukjes van 2 cm.

  5. Schil de wortelen en snij in staafjes van 5 cm bij 1/2 cm.

  6. Schil de rapen en snij in fijne halvemaantjes.

  7. Snij het wit van de preien in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  8. Snipper de sjalot fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer, samen met de room.

  12. Smelt intussen 1 eetl. boter in de kookpot met een dikke bodem en stoof de prei 5 à 8 min. Meng onder de puree en kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  13. Leg de vis in eenovenschaal en bedek met de preistoemp. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Smelt intussen 1 eetl. boter in de kookpot met dikke bodem en stoof de sjalot, de wortelen en de rapen 5 à 8 min. Roer regelmatig. Voeg de honing en 2 dl water toe en verkruimel er het halve blokje bouillon over. Laat 10 à 15 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur tot het vocht volledig verdampt is. Kruid met de tijm, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kcal
Vet 13.3 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 47.8 g
Suiker 23.6 g
Vezel 9 g
Eiwit 27.2 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Gardian 'Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Coteaux de Béziers

Bekijk het recept digitaal