Amandeltaart met appeltjes en noten
Amandeltaart met appeltjes en noten

Amandeltaart met appeltjes en noten

1 u. 15 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 35.4 g
Koolhydraat 48.4 g
Eiwit 13.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de appelen en snij in partjes. Roer er het citroensap onder.

  4. Hak de walnootpitten grof.

  5. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm.

  9. Mix de suiker met de eidooiers tot een witte, luchtige massa en voeg het amandelpoeder toe.

  10. Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig onder de amandelmengeling met een spatel. Giet het mengsel over het kruimeldeeg.

  11. Verdeel de appelen, de grofgehakte walnoten en de zachte veenbessen over het amandelbeslag. Bestrooi met de kaneel en de rietsuiker.

  12. Zet de taartvorm ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te bruin kleurt.

Tip

Dit recept is lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de appelen en snij in partjes. Roer er het citroensap onder.

  4. Hak de walnootpitten grof.

  5. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm.

  9. Mix de suiker met de eidooiers tot een witte, luchtige massa en voeg het amandelpoeder toe.

  10. Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig onder de amandelmengeling met een spatel. Giet het mengsel over het kruimeldeeg.

  11. Verdeel de appelen, de grofgehakte walnoten en de zachte veenbessen over het amandelbeslag. Bestrooi met de kaneel en de rietsuiker.

  12. Zet de taartvorm ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de taart te bruin kleurt.

Tip

Dit recept is lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 35.4 g
Koolhydraat 48.4 g
Eiwit 13.5 g

Bekijk het recept digitaal