- Bewaar

- Bewaar
Andijviegratin met kippenchipolata en tomaatjes
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' - Cave de Buxy
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
15 min.
-
Snij de andijvie fijn.
-
Snij de snoeptomaatjes in 2.
-
Snij de kippenchipolata in stukjes.
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de andijvie tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg het kerriepoeder, het paprikapoeder, peper en zout toe. Laat 2 min. verder bakken. Schep uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de krieltjes 3 min. goudbruin. Haal uit de pan.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de stukjes chipolata 4 min. Meng de ricotta, de ui, het knoflook, de andijvie, de krieltjes en de tomaatjes onder de chipolata.
-
Wrijf een ovenschaal in met 1/2 eetl. olijfolie. Doe alles in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Plaats 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' - Cave de Buxy
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
15 min.
-
Snij de andijvie fijn.
-
Snij de snoeptomaatjes in 2.
-
Snij de kippenchipolata in stukjes.
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de andijvie tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg het kerriepoeder, het paprikapoeder, peper en zout toe. Laat 2 min. verder bakken. Schep uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de krieltjes 3 min. goudbruin. Haal uit de pan.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de stukjes chipolata 4 min. Meng de ricotta, de ui, het knoflook, de andijvie, de krieltjes en de tomaatjes onder de chipolata.
-
Wrijf een ovenschaal in met 1/2 eetl. olijfolie. Doe alles in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Plaats 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' - Cave de Buxy