Andijviegratin met kippenchipolata en tomaatjes
Andijviegratin met kippenchipolata en tomaatjes

Andijviegratin met kippenchipolata en tomaatjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 406 kcal
Vet 27.3 g
Verzadigd vet 10.4 g
Koolhydraat 7.6 g
Suiker 6.2 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 30.5 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 15 min.

  3. Snij de andijvie fijn.

  4. Snij de snoeptomaatjes in 2.

  5. Snij de kippenchipolata in stukjes.

  6. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Smelt de boter in een kookpot en stoof de andijvie tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg het kerriepoeder, het paprikapoeder, peper en zout toe. Laat 2 min. verder bakken. Schep uit de pan.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de krieltjes 3 min. goudbruin. Haal uit de pan.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de stukjes chipolata 4 min. Meng de ricotta, de ui, het knoflook, de andijvie, de krieltjes en de tomaatjes onder de chipolata.

  13. Wrijf een ovenschaal in met 1/2 eetl. olijfolie. Doe alles in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Plaats 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 15 min.

  3. Snij de andijvie fijn.

  4. Snij de snoeptomaatjes in 2.

  5. Snij de kippenchipolata in stukjes.

  6. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Smelt de boter in een kookpot en stoof de andijvie tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg het kerriepoeder, het paprikapoeder, peper en zout toe. Laat 2 min. verder bakken. Schep uit de pan.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de krieltjes 3 min. goudbruin. Haal uit de pan.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de stukjes chipolata 4 min. Meng de ricotta, de ui, het knoflook, de andijvie, de krieltjes en de tomaatjes onder de chipolata.

  13. Wrijf een ovenschaal in met 1/2 eetl. olijfolie. Doe alles in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Plaats 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 406 kcal
Vet 27.3 g
Verzadigd vet 10.4 g
Koolhydraat 7.6 g
Suiker 6.2 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 30.5 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' - Cave de Buxy

Bekijk het recept digitaal