Ansjovis-tomatensoep met verse kruiden
Ansjovis-tomatensoep met verse kruiden

Ansjovis-tomatensoep met verse kruiden

50 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 19.9 g
Eiwit 11.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in blokjes.

  4. Verkruimel het brood.

  5. Snipper de knoflookteentjes fijn.

  6. Snij de courgette in heel kleine blokjes.

  7. Snipper het basilicum en het bieslook fijn.

  8. Snij schilfers van de pecorino met een dunschiller.

  9. Bereiding:
  10. Doe de ansjovisreepjes in een grote kookpot samen met de olie uit de bokaal en het fijngesnipperde knoflook en warm zachtjes op tot de ansjovis uit elkaar valt.

  11. Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de tomatenpuree, de rietsuiker en het verkruimelde brood. Overgiet met de groentebouillon en kruid met de Provençaalse kruiden. Roer alles goed onder en laat 20 min. sudderen. Mix tot een gladde soep.

  12. Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog ± 7 min. sudderen tot ze gaar zijn.

  13. Kruid de soep naar smaak met peper en zout. Bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en bieslook.

  14. Afwerking:
  15. Serveer onmiddellijk. Geef er schilfers pecorino en boerenbrood bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in blokjes.

  4. Verkruimel het brood.

  5. Snipper de knoflookteentjes fijn.

  6. Snij de courgette in heel kleine blokjes.

  7. Snipper het basilicum en het bieslook fijn.

  8. Snij schilfers van de pecorino met een dunschiller.

  9. Bereiding:
  10. Doe de ansjovisreepjes in een grote kookpot samen met de olie uit de bokaal en het fijngesnipperde knoflook en warm zachtjes op tot de ansjovis uit elkaar valt.

  11. Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de tomatenpuree, de rietsuiker en het verkruimelde brood. Overgiet met de groentebouillon en kruid met de Provençaalse kruiden. Roer alles goed onder en laat 20 min. sudderen. Mix tot een gladde soep.

  12. Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog ± 7 min. sudderen tot ze gaar zijn.

  13. Kruid de soep naar smaak met peper en zout. Bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en bieslook.

  14. Afwerking:
  15. Serveer onmiddellijk. Geef er schilfers pecorino en boerenbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 19.9 g
Eiwit 11.7 g

Bekijk het recept digitaal