- Bewaar

- Bewaar
Appelcrumbletaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 10 min. afkoelen)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Beboter een taartvorm (1 koffiel.) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Leg de zanddeegbodem in de taartvorm, leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met droge bonen of bakparels. Bak de taartbodem 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal daarna uit de oven (de oven mag aan blijven). Verwijder het bakpapier en de bonen en laat de taartbodem 10 min. afkoelen in de vorm.
-
Hak intussen de walnootpitten grof.
-
Pers de citroen.
-
Snij de ongeschilde appelen in blokjes en besprenkel met het citroensap.
-
Snij de gedroogde abrikozen in dunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Meng de appelblokjes met 3 eetl. rietsuiker, de rozijnen, de abrikozenreepjes en de veenbessen.
-
Maak de crumble: snij de koude boter in klontjes en meng met de bloem, het zout, de kaneel, de walnootpitten, de rietsuiker en de vanillesuiker. Wrijf tussen uw vingers tot een grof broodkruim.
-
Verdeel de appelmengeling over de afgekoelde zanddeegbodem. Strooi er daarna de crumble over.
-
Bak de taart 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 10 min. afkoelen)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Beboter een taartvorm (1 koffiel.) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Leg de zanddeegbodem in de taartvorm, leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met droge bonen of bakparels. Bak de taartbodem 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal daarna uit de oven (de oven mag aan blijven). Verwijder het bakpapier en de bonen en laat de taartbodem 10 min. afkoelen in de vorm.
-
Hak intussen de walnootpitten grof.
-
Pers de citroen.
-
Snij de ongeschilde appelen in blokjes en besprenkel met het citroensap.
-
Snij de gedroogde abrikozen in dunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Meng de appelblokjes met 3 eetl. rietsuiker, de rozijnen, de abrikozenreepjes en de veenbessen.
-
Maak de crumble: snij de koude boter in klontjes en meng met de bloem, het zout, de kaneel, de walnootpitten, de rietsuiker en de vanillesuiker. Wrijf tussen uw vingers tot een grof broodkruim.
-
Verdeel de appelmengeling over de afgekoelde zanddeegbodem. Strooi er daarna de crumble over.
-
Bak de taart 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs.