Appeltjes met marsepein
Appeltjes met marsepein

Appeltjes met marsepein

45 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 374 kcal
Vet 13.8 g
Koolhydraat 59.2 g
Eiwit 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.

  4. Wrijf de appelen volledig in met het citroensap en vul ze met de marsepein.

  5. Meng de suiker met het paneermeel en de kaneel en wentel er de appelen door.

  6. Besmeer een ovenschaal met 2 koffiel. boter. Schik er de gevulde appelen in.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Leg op elke appel 1 koffiel. boter en strooi er telkens 1 koffiel. bruine suiker over. Bak 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte van de appelen.

  10. Haal 5 min. voor het serveren het vanille-ijs uit de diepvriezer en schep er 4 bolletjes uit. Laat 3 min. staan (niet helemaal laten ontdooien) en roer met een vork glad tot een sausje.

  11. Afwerking:
  12. Serveer in kleine schaaltjes (bv. op een voet). Giet het vanillesausje in de schaaltjes en leg er het appeltje in. Dien onmiddellijk op.

Tip

U kan het vanille-ijs vervangen door crème anglaise (versmarkt).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.

  4. Wrijf de appelen volledig in met het citroensap en vul ze met de marsepein.

  5. Meng de suiker met het paneermeel en de kaneel en wentel er de appelen door.

  6. Besmeer een ovenschaal met 2 koffiel. boter. Schik er de gevulde appelen in.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Leg op elke appel 1 koffiel. boter en strooi er telkens 1 koffiel. bruine suiker over. Bak 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte van de appelen.

  10. Haal 5 min. voor het serveren het vanille-ijs uit de diepvriezer en schep er 4 bolletjes uit. Laat 3 min. staan (niet helemaal laten ontdooien) en roer met een vork glad tot een sausje.

  11. Afwerking:
  12. Serveer in kleine schaaltjes (bv. op een voet). Giet het vanillesausje in de schaaltjes en leg er het appeltje in. Dien onmiddellijk op.

Tip

U kan het vanille-ijs vervangen door crème anglaise (versmarkt).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 374 kcal
Vet 13.8 g
Koolhydraat 59.2 g
Eiwit 3.5 g

Bekijk het recept digitaal