- Bewaar

- Bewaar
Appeltjes met marsepein
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
-
Wrijf de appelen volledig in met het citroensap en vul ze met de marsepein.
-
Meng de suiker met het paneermeel en de kaneel en wentel er de appelen door.
-
Besmeer een ovenschaal met 2 koffiel. boter. Schik er de gevulde appelen in.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg op elke appel 1 koffiel. boter en strooi er telkens 1 koffiel. bruine suiker over. Bak 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte van de appelen.
-
Haal 5 min. voor het serveren het vanille-ijs uit de diepvriezer en schep er 4 bolletjes uit. Laat 3 min. staan (niet helemaal laten ontdooien) en roer met een vork glad tot een sausje.
-
Afwerking:
-
Serveer in kleine schaaltjes (bv. op een voet). Giet het vanillesausje in de schaaltjes en leg er het appeltje in. Dien onmiddellijk op.
U kan het vanille-ijs vervangen door crème anglaise (versmarkt).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
-
Wrijf de appelen volledig in met het citroensap en vul ze met de marsepein.
-
Meng de suiker met het paneermeel en de kaneel en wentel er de appelen door.
-
Besmeer een ovenschaal met 2 koffiel. boter. Schik er de gevulde appelen in.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg op elke appel 1 koffiel. boter en strooi er telkens 1 koffiel. bruine suiker over. Bak 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte van de appelen.
-
Haal 5 min. voor het serveren het vanille-ijs uit de diepvriezer en schep er 4 bolletjes uit. Laat 3 min. staan (niet helemaal laten ontdooien) en roer met een vork glad tot een sausje.
-
Afwerking:
-
Serveer in kleine schaaltjes (bv. op een voet). Giet het vanillesausje in de schaaltjes en leg er het appeltje in. Dien onmiddellijk op.
U kan het vanille-ijs vervangen door crème anglaise (versmarkt).