- Bewaar

- Bewaar
Ardeens gebraad met champignonrisotto
Onze drankensuggesties
Wijn Château Cafol 2009 A.O.P. Côtes de Castillon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Verdeel de boter in klontjes over het gebraad en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 180 °C en laat nog 45 min. bakken.
-
Snipper ondertussen de sjalotten en het knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.
-
Voeg de rijst toe en roer tot ze glazig wordt. Giet er de witte wijn bij en roer tot die volledig opgenomen is.
-
Voeg beetje bij beetje de champignoncrèmesoep toe en laat afgedekt ± 20 min. sudderen op een matig vuur. Doe er tussendoor beetje bij beetje 2 dl water bij. Roer niet te veel: zo blijft de rijst smeuïg.
-
Doe er de laatste 5 min. de spinazie bij en roer goed. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes. Verdeel over de borden en dien op met de risotto en gebakken oesterzwammen of gestoofde paprika. Bestrooi met de kaas.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Cafol 2009 A.O.P. Côtes de Castillon
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Verdeel de boter in klontjes over het gebraad en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 180 °C en laat nog 45 min. bakken.
-
Snipper ondertussen de sjalotten en het knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.
-
Voeg de rijst toe en roer tot ze glazig wordt. Giet er de witte wijn bij en roer tot die volledig opgenomen is.
-
Voeg beetje bij beetje de champignoncrèmesoep toe en laat afgedekt ± 20 min. sudderen op een matig vuur. Doe er tussendoor beetje bij beetje 2 dl water bij. Roer niet te veel: zo blijft de rijst smeuïg.
-
Doe er de laatste 5 min. de spinazie bij en roer goed. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes. Verdeel over de borden en dien op met de risotto en gebakken oesterzwammen of gestoofde paprika. Bestrooi met de kaas.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Cafol 2009 A.O.P. Côtes de Castillon