- Bewaar

- Bewaar
Ardens gebraad en rodekool met feta
Onze drankensuggesties
Wijn * Château du Bois de la Garde - A.O.P. Côtes du Rhône Wijn * Nemea Réserve - Tsantali - Griekenland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snipper de sjalotten en de knoflookteentjes fijn.
-
Verwijder de buitenste bladeren van de halve rodekool. Snij met een groot mes in 2 en verwijder de harde witte kern. Snij de kool in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verdeel de boter in klontjes over het gebraad en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en laat nog 45 min. bakken.
-
Snij intussen de ongeschilde aardappelen in de lengte in 4 en kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.
-
Voeg de rodekoolreepjes toe en overgiet met de frambozenazijn en 2 dl water. Bestrooi met de bruine suiker. Laat 30 min. sudderen.
-
Bak ondertussen de notenmix kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de aardappelen lichtjes bruin en krokant. Kruid met peper en zout.
-
Roer de notenmix onder de rodekool. Verkruimel er de feta over.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in gelijke sneetjes en verdeel over de borden. Lepel 1 koffiel. braadvocht over het vlees. Geef er de rodekool en de aardappelen bij.
Onze drankensuggesties
Wijn * Château du Bois de la Garde - A.O.P. Côtes du Rhône Wijn * Nemea Réserve - Tsantali - Griekenland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snipper de sjalotten en de knoflookteentjes fijn.
-
Verwijder de buitenste bladeren van de halve rodekool. Snij met een groot mes in 2 en verwijder de harde witte kern. Snij de kool in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verdeel de boter in klontjes over het gebraad en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en laat nog 45 min. bakken.
-
Snij intussen de ongeschilde aardappelen in de lengte in 4 en kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.
-
Voeg de rodekoolreepjes toe en overgiet met de frambozenazijn en 2 dl water. Bestrooi met de bruine suiker. Laat 30 min. sudderen.
-
Bak ondertussen de notenmix kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de aardappelen lichtjes bruin en krokant. Kruid met peper en zout.
-
Roer de notenmix onder de rodekool. Verkruimel er de feta over.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in gelijke sneetjes en verdeel over de borden. Lepel 1 koffiel. braadvocht over het vlees. Geef er de rodekool en de aardappelen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn * Château du Bois de la Garde - A.O.P. Côtes du Rhône Wijn * Nemea Réserve - Tsantali - Griekenland