Ardens gebraad en rodekool met feta
Ardens gebraad en rodekool met feta

Ardens gebraad en rodekool met feta

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 673 kcal
Vet 31.5 g
Koolhydraat 42.6 g
Eiwit 54.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snipper de sjalotten en de knoflookteentjes fijn.

  4. Verwijder de buitenste bladeren van de halve rodekool. Snij met een groot mes in 2 en verwijder de harde witte kern. Snij de kool in fijne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Verdeel de boter in klontjes over het gebraad en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en laat nog 45 min. bakken.

  7. Snij intussen de ongeschilde aardappelen in de lengte in 4 en kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.

  9. Voeg de rodekoolreepjes toe en overgiet met de frambozenazijn en 2 dl water. Bestrooi met de bruine suiker. Laat 30 min. sudderen.

  10. Bak ondertussen de notenmix kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de aardappelen lichtjes bruin en krokant. Kruid met peper en zout.

  12. Roer de notenmix onder de rodekool. Verkruimel er de feta over.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in gelijke sneetjes en verdeel over de borden. Lepel 1 koffiel. braadvocht over het vlees. Geef er de rodekool en de aardappelen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snipper de sjalotten en de knoflookteentjes fijn.

  4. Verwijder de buitenste bladeren van de halve rodekool. Snij met een groot mes in 2 en verwijder de harde witte kern. Snij de kool in fijne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Verdeel de boter in klontjes over het gebraad en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en laat nog 45 min. bakken.

  7. Snij intussen de ongeschilde aardappelen in de lengte in 4 en kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig.

  9. Voeg de rodekoolreepjes toe en overgiet met de frambozenazijn en 2 dl water. Bestrooi met de bruine suiker. Laat 30 min. sudderen.

  10. Bak ondertussen de notenmix kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de aardappelen lichtjes bruin en krokant. Kruid met peper en zout.

  12. Roer de notenmix onder de rodekool. Verkruimel er de feta over.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in gelijke sneetjes en verdeel over de borden. Lepel 1 koffiel. braadvocht over het vlees. Geef er de rodekool en de aardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 673 kcal
Vet 31.5 g
Koolhydraat 42.6 g
Eiwit 54.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn * Château du Bois de la Garde - A.O.P. Côtes du Rhône Wijn * Nemea Réserve - Tsantali - Griekenland

Bekijk het recept digitaal