Ardens gebraad met aardappel-courgettegratin
Ardens gebraad met aardappel-courgettegratin

Ardens gebraad met aardappel-courgettegratin

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 19.9 g
Verzadigd vet 10.4 g
Koolhydraat 35.8 g
Suiker 11.8 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 50.5 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgettes in fijne schijfjes.

  4. Pers het knoflook en snipper de peterselie fijn.

  5. Schil de aardappelen en spoel ze onder koud water. Dep goed droog en snij in fijne schijfjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Schik de aardappelen en de courgettes dakpansgewijs en afwisselend in een ovenschaal. Bestrooi met het knoflook en de peterselie. Kruid met de tijm, de nootmuskaat, peper en zout.

  9. Giet er de room over en vul eventueel aan met de melk tot de aardappelen onderstaan. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Schik intussen het Ardense gebraad in een ovenschaal en bestrijk met de olijfolie. Zet 45 min. bij de aardappelgratin in de oven.

  11. Afwerking:
  12. Snij het gebraad in gelijke sneetjes en serveer met de aardappel-courgettegratin. Geef er een slaatje bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgettes in fijne schijfjes.

  4. Pers het knoflook en snipper de peterselie fijn.

  5. Schil de aardappelen en spoel ze onder koud water. Dep goed droog en snij in fijne schijfjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Schik de aardappelen en de courgettes dakpansgewijs en afwisselend in een ovenschaal. Bestrooi met het knoflook en de peterselie. Kruid met de tijm, de nootmuskaat, peper en zout.

  9. Giet er de room over en vul eventueel aan met de melk tot de aardappelen onderstaan. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Schik intussen het Ardense gebraad in een ovenschaal en bestrijk met de olijfolie. Zet 45 min. bij de aardappelgratin in de oven.

  11. Afwerking:
  12. Snij het gebraad in gelijke sneetjes en serveer met de aardappel-courgettegratin. Geef er een slaatje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 19.9 g
Verzadigd vet 10.4 g
Koolhydraat 35.8 g
Suiker 11.8 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 50.5 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Tripel Blond abdijbier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal