Ardens gebraad met lauwe boontjes
Ardens gebraad met lauwe boontjes

Ardens gebraad met lauwe boontjes

1 u.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 394 kcal
Vet 20.3 g
Koolhydraat 7.1 g
Eiwit 45 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 2 eetl. boter over. Voeg geen zout toe (het vlees zelf is al voldoende gezouten). Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat nog 45 min. braden.

  4. Kook intussen de boontjes gaar in lichtgezouten water, zonder deksel (zo blijven de boontjes mooi groen). Laat uitlekken en afkoelen.

  5. Bereid de saus 5 min. voor het einde van de braadtijd. Bak de blokjes spek licht krokant in een pan met 1 eetl. boter. Schep het spek uit de pan en maak de braadresten los met de sherryazijn.

  6. Giet de saus over de boontjes en voeg de spekblokjes toe. Meng goed.

  7. Snij het vlees in sneden en dien op met de lauwe salade. Serveer met nieuwe aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 2 eetl. boter over. Voeg geen zout toe (het vlees zelf is al voldoende gezouten). Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat nog 45 min. braden.

  4. Kook intussen de boontjes gaar in lichtgezouten water, zonder deksel (zo blijven de boontjes mooi groen). Laat uitlekken en afkoelen.

  5. Bereid de saus 5 min. voor het einde van de braadtijd. Bak de blokjes spek licht krokant in een pan met 1 eetl. boter. Schep het spek uit de pan en maak de braadresten los met de sherryazijn.

  6. Giet de saus over de boontjes en voeg de spekblokjes toe. Meng goed.

  7. Snij het vlees in sneden en dien op met de lauwe salade. Serveer met nieuwe aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 394 kcal
Vet 20.3 g
Koolhydraat 7.1 g
Eiwit 45 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château du Bois de la Garde (rosé) A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal