- Bewaar

- Bewaar
Ardens gebraad met lauwe boontjes
Onze drankensuggesties
Wijn Château du Bois de la Garde (rosé) A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 2 eetl. boter over. Voeg geen zout toe (het vlees zelf is al voldoende gezouten). Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat nog 45 min. braden.
-
Kook intussen de boontjes gaar in lichtgezouten water, zonder deksel (zo blijven de boontjes mooi groen). Laat uitlekken en afkoelen.
-
Bereid de saus 5 min. voor het einde van de braadtijd. Bak de blokjes spek licht krokant in een pan met 1 eetl. boter. Schep het spek uit de pan en maak de braadresten los met de sherryazijn.
-
Giet de saus over de boontjes en voeg de spekblokjes toe. Meng goed.
-
Snij het vlees in sneden en dien op met de lauwe salade. Serveer met nieuwe aardappelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Château du Bois de la Garde (rosé) A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 2 eetl. boter over. Voeg geen zout toe (het vlees zelf is al voldoende gezouten). Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat nog 45 min. braden.
-
Kook intussen de boontjes gaar in lichtgezouten water, zonder deksel (zo blijven de boontjes mooi groen). Laat uitlekken en afkoelen.
-
Bereid de saus 5 min. voor het einde van de braadtijd. Bak de blokjes spek licht krokant in een pan met 1 eetl. boter. Schep het spek uit de pan en maak de braadresten los met de sherryazijn.
-
Giet de saus over de boontjes en voeg de spekblokjes toe. Meng goed.
-
Snij het vlees in sneden en dien op met de lauwe salade. Serveer met nieuwe aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château du Bois de la Garde (rosé) A.O.P. Côtes du Rhône