Aspergepasta met spinaziepesto en zalmsticks
Aspergepasta met spinaziepesto en zalmsticks

Aspergepasta met spinaziepesto en zalmsticks

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 4276 kj
Energie 1022 kcal
Vet 51.3 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 93.7 g
Suiker 6.2 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 41.4 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Haal de steeltjes van de spinazie. Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen. Rasp de parmezaan.

  3. Maak de pesto: mix de spinazie samen met de amandelschilfers, de parmezaan, de olijfolie en het citroensap. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg nog een beetje olijfolie toe als de pesto te dik is.

  4. Schil de witte asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook de asperges 7 à 8 min. gaar in lichtgezouten water (ze mogen nog lichtjes krokant zijn). Giet af en laat afkoelen. Snij in stukken van ± 2 cm.

  5. Kook intussen de capellini in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af (schud niet uit, zodat er nog wat vocht tussen de pasta blijft zitten). Doe de pasta opnieuw in de pot.

  6. Verdeel de diepgevroren zalmsticks over een ovenschaal en bak 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Doe de pesto bij de capellini en laat goed opwarmen. Kruid met peper en zout en voeg de asperges toe.

  8. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  9. Verdeel de pasta over de borden en strooi er de blaadjes waterkers over. Werk af met de citroenzeste en serveer met de zalmsticks.

Tip
Variant

Je kan de zalmsticks in het recept zonder problemen vervangen door kabeljauw of gamba’s.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Haal de steeltjes van de spinazie. Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen. Rasp de parmezaan.

  3. Maak de pesto: mix de spinazie samen met de amandelschilfers, de parmezaan, de olijfolie en het citroensap. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg nog een beetje olijfolie toe als de pesto te dik is.

  4. Schil de witte asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook de asperges 7 à 8 min. gaar in lichtgezouten water (ze mogen nog lichtjes krokant zijn). Giet af en laat afkoelen. Snij in stukken van ± 2 cm.

  5. Kook intussen de capellini in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af (schud niet uit, zodat er nog wat vocht tussen de pasta blijft zitten). Doe de pasta opnieuw in de pot.

  6. Verdeel de diepgevroren zalmsticks over een ovenschaal en bak 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Doe de pesto bij de capellini en laat goed opwarmen. Kruid met peper en zout en voeg de asperges toe.

  8. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  9. Verdeel de pasta over de borden en strooi er de blaadjes waterkers over. Werk af met de citroenzeste en serveer met de zalmsticks.

Tip
Variant

Je kan de zalmsticks in het recept zonder problemen vervangen door kabeljauw of gamba’s.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 4276 kj
Energie 1022 kcal
Vet 51.3 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 93.7 g
Suiker 6.2 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 41.4 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Roero Arneis D.O.C.G. ‘Ghita’ Borgo Lame Piemonte - Italië Bier Chouffe Soleil Blond bier

Bekijk het recept digitaal