- Bewaar

- Bewaar
Auberginegratin
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Blond Blond bier Wijn By Barthès `Prestige' A.O.P. Bandol
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(40 min.)
-
Snij de aubergines in de lengte in gelijke plakjes en bestrooi met zout. Laat 30 min. trekken, spoel onder koud water en dep droog.
-
Wrijf ondertussen de ongeschilde aardappelen schoon onder koud water. Kook ze 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen. Pel ze en snij in schijven van max. 1 cm.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij de tomaten in blokjes.
-
Snipper de uien en de teentjes knoflook fijn.
-
Rasp de parmezaan fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien en het knoflook glazig.
-
Voeg de blokjes tomaat toe en kruid met de tijm, de oregano, de cayennepeper, peper en zout. Laat 20 min. pruttelen op een zacht vuur.
-
Wentel ondertussen de plakjes aubergine in de bloem.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de plakjes aubergine aan beide kanten goudbruin. Doe dit eventueel in meerdere keren en voeg telkens wat olijfolie toe.
-
Verdeel een laagje tomatensaus in een ovenschaal en schik er wat plakjes aubergine op. Bedek met een laagje aardappelen en verdeel er nog een laagje tomatensaus over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje tomatensaus.
-
Bestrooi met de parmezaan en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een mengeling van jonge slascheuten.
Nog sneller klaar: vervang de verse tomaten door diepgevroren tomatenblokjes of kant-en-klare gezeefde tomaten met basilicum (passata rustica).
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Blond Blond bier Wijn By Barthès `Prestige' A.O.P. Bandol
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(40 min.)
-
Snij de aubergines in de lengte in gelijke plakjes en bestrooi met zout. Laat 30 min. trekken, spoel onder koud water en dep droog.
-
Wrijf ondertussen de ongeschilde aardappelen schoon onder koud water. Kook ze 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen. Pel ze en snij in schijven van max. 1 cm.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij de tomaten in blokjes.
-
Snipper de uien en de teentjes knoflook fijn.
-
Rasp de parmezaan fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien en het knoflook glazig.
-
Voeg de blokjes tomaat toe en kruid met de tijm, de oregano, de cayennepeper, peper en zout. Laat 20 min. pruttelen op een zacht vuur.
-
Wentel ondertussen de plakjes aubergine in de bloem.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de plakjes aubergine aan beide kanten goudbruin. Doe dit eventueel in meerdere keren en voeg telkens wat olijfolie toe.
-
Verdeel een laagje tomatensaus in een ovenschaal en schik er wat plakjes aubergine op. Bedek met een laagje aardappelen en verdeel er nog een laagje tomatensaus over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje tomatensaus.
-
Bestrooi met de parmezaan en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een mengeling van jonge slascheuten.
Nog sneller klaar: vervang de verse tomaten door diepgevroren tomatenblokjes of kant-en-klare gezeefde tomaten met basilicum (passata rustica).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Blond Blond bier Wijn By Barthès `Prestige' A.O.P. Bandol