Auberginepizza met mozzarella en chorizo
Auberginepizza met mozzarella en chorizo

Auberginepizza met mozzarella en chorizo

55 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 89 kcal
Vet 6 g
Koolhydraat 2.1 g
Eiwit 6.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken: (5 min. + 30 min. uitlekken)
  3. Snij de aubergines in 12 schijven van 1 cm. Bestrooi met zout en laat 30 min. uitlekken. Spoel af en dep droog met keukenpapier.

  4. Snij intussen de mozzarella in 12 stukjes en de tomaten in 12 schijfjes van 1 cm.

  5. Bereiding:
  6. Bereiding op de barbecue:
  7. Doe de aubergines in een grillklem en rooster ze 3 min. aan 1 kant op een hete barbecue.

  8. Leg de chorizoschijfjes in een grillklem en rooster ze 3 min. krokant op de barbecue.

  9. Leg intussen 1 schijfje tomaat op de gegrilde kant van elke aubergineschijf. Strooi er wat tijm over en leg er een stukje mozzarella op. Gril de aubergines 4 à 5 min. op de hete barbecue.

  10. Afwerking:
  11. Werk de auberginepizza's af met een blaadje rucola en prik er een chorizoschijfje op.

Tip

Probeer dit gerecht ook eens met courgetteschijfjes in plaats van aubergine.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken: (5 min. + 30 min. uitlekken)
  3. Snij de aubergines in 12 schijven van 1 cm. Bestrooi met zout en laat 30 min. uitlekken. Spoel af en dep droog met keukenpapier.

  4. Snij intussen de mozzarella in 12 stukjes en de tomaten in 12 schijfjes van 1 cm.

  5. Bereiding:
  6. Bereiding op de barbecue:
  7. Doe de aubergines in een grillklem en rooster ze 3 min. aan 1 kant op een hete barbecue.

  8. Leg de chorizoschijfjes in een grillklem en rooster ze 3 min. krokant op de barbecue.

  9. Leg intussen 1 schijfje tomaat op de gegrilde kant van elke aubergineschijf. Strooi er wat tijm over en leg er een stukje mozzarella op. Gril de aubergines 4 à 5 min. op de hete barbecue.

  10. Afwerking:
  11. Werk de auberginepizza's af met een blaadje rucola en prik er een chorizoschijfje op.

Tip

Probeer dit gerecht ook eens met courgetteschijfjes in plaats van aubergine.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 89 kcal
Vet 6 g
Koolhydraat 2.1 g
Eiwit 6.6 g

Bekijk het recept digitaal