- Bewaar

- Bewaar
Auberginepizza met mozzarella en chorizo
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Bereiding in de keuken: (5 min. + 30 min. uitlekken)
-
Snij de aubergines in 12 schijven van 1 cm. Bestrooi met zout en laat 30 min. uitlekken. Spoel af en dep droog met keukenpapier.
-
Snij intussen de mozzarella in 12 stukjes en de tomaten in 12 schijfjes van 1 cm.
-
Bereiding:
-
Bereiding op de barbecue:
-
Doe de aubergines in een grillklem en rooster ze 3 min. aan 1 kant op een hete barbecue.
-
Leg de chorizoschijfjes in een grillklem en rooster ze 3 min. krokant op de barbecue.
-
Leg intussen 1 schijfje tomaat op de gegrilde kant van elke aubergineschijf. Strooi er wat tijm over en leg er een stukje mozzarella op. Gril de aubergines 4 à 5 min. op de hete barbecue.
-
Afwerking:
-
Werk de auberginepizza's af met een blaadje rucola en prik er een chorizoschijfje op.
Probeer dit gerecht ook eens met courgetteschijfjes in plaats van aubergine.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Bereiding in de keuken: (5 min. + 30 min. uitlekken)
-
Snij de aubergines in 12 schijven van 1 cm. Bestrooi met zout en laat 30 min. uitlekken. Spoel af en dep droog met keukenpapier.
-
Snij intussen de mozzarella in 12 stukjes en de tomaten in 12 schijfjes van 1 cm.
-
Bereiding:
-
Bereiding op de barbecue:
-
Doe de aubergines in een grillklem en rooster ze 3 min. aan 1 kant op een hete barbecue.
-
Leg de chorizoschijfjes in een grillklem en rooster ze 3 min. krokant op de barbecue.
-
Leg intussen 1 schijfje tomaat op de gegrilde kant van elke aubergineschijf. Strooi er wat tijm over en leg er een stukje mozzarella op. Gril de aubergines 4 à 5 min. op de hete barbecue.
-
Afwerking:
-
Werk de auberginepizza's af met een blaadje rucola en prik er een chorizoschijfje op.
Probeer dit gerecht ook eens met courgetteschijfjes in plaats van aubergine.