Aubergines met rucola en blauwe kaas
Aubergines met rucola en blauwe kaas

Aubergines met rucola en blauwe kaas

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 34.8 g
Koolhydraat 10.1 g
Eiwit 20.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de rucola grof.

  3. Snij de aubergines in kleine blokjes en meng ze met knoflook, tijm, oregano, cayennepeper en 2 eetl. olijfolie.

  4. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snij de kastanjechampignons in vier.

  6. Snij de mozzarella en de blauwe kaas in kleine blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de wok en voeg 2 eetl. olijfolie toe. Bak de aubergine- en paprikablokjes al roerend gedurende 5 min. Kruid met peper en zout. Voeg indien nodig af en toe een eetl. water toe.

  9. Voeg de champignons en de noten toe en laat al roerend nog 2 min. bakken.

  10. Voeg de kerstomaten toe en laat al roerend nog 2 min. bakken.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi met mozzarella, roquefort en rucola. Dien op met stokbrood of risone (Griekse pasta).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de rucola grof.

  3. Snij de aubergines in kleine blokjes en meng ze met knoflook, tijm, oregano, cayennepeper en 2 eetl. olijfolie.

  4. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snij de kastanjechampignons in vier.

  6. Snij de mozzarella en de blauwe kaas in kleine blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de wok en voeg 2 eetl. olijfolie toe. Bak de aubergine- en paprikablokjes al roerend gedurende 5 min. Kruid met peper en zout. Voeg indien nodig af en toe een eetl. water toe.

  9. Voeg de champignons en de noten toe en laat al roerend nog 2 min. bakken.

  10. Voeg de kerstomaten toe en laat al roerend nog 2 min. bakken.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi met mozzarella, roquefort en rucola. Dien op met stokbrood of risone (Griekse pasta).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 34.8 g
Koolhydraat 10.1 g
Eiwit 20.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Pastorale A.C. Fronsac Wijn Syrah Jean Balmont Vin de Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal